Η Αραβέλλα Ζαχαρίου στην προεδρία της Επιτροπής των ΗΕ για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη

Στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών [United Nations Economic Commission for Europe (UNECE)], εξελέγη η Δρ Αραβέλλα Ζαχαρίου, στέλεχος του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μετά από ψηφοφορία μεταξύ 55 χωρών και 14 διεθνών οργανισμών.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρεται σε μεγάλη διάκριση και σημαντική διεθνή αναγνώριση της Κύπρου στα θέματα Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

«Η επιτυχία της Κύπρου και της Αραβέλλας Ζαχαρίου προσαυξάνεται δεδομένου του γεγονότος ότι η εισήγηση για την υποψηφιότητά της προέκυψε από την ίδια τη Γραμματεία της υπό αναφορά Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το σκεπτικό της Γραμματείας για να προτείνει την Κύπρο στην προεδρία της Επιτροπής στηρίχθηκε:
 
α) στα σημαντικά επιτεύγματα της Κύπρου όπως επίσης και στις καινοτομίες και πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει στο πεδίο της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε διεθνές, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο,
β) στη σημαντική δράση και το εκτενές έργο της Αραβέλλας Ζαχαρίου, σε διεθνές, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, καθιστώντας την ίδια και κατ’ επέκταση την Κύπρο πρωτοπόρο και καθοδηγητή στο συγκεκριμένο πεδίο, και
γ) στη σημαντική δράση της Κύπρου, για μία και πλέον δεκαετία, στη συγκεκριμένη Επιτροπή.
 
Το προεδρείο της Επιτροπής συμπληρώνουν το Κιργιστάν (αντιπροεδρία), και οι Γεωργία, Γερμανία και Εσθονία (μέλη). Ως παρατηρητές εκλέχθηκαν οι διεθνείς οργανισμοί Ecodemia και ECO Forum.
 
Η συγκεκριμένη Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν 65 χώρες και 18 διεθνείς οργανισμοί είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού μέσω αυτής προκύπτουν σημαντικές διεθνείς πολιτικές και αποφάσεις για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Αραβέλλα Ζαχαρίου είναι η συντονίστρια της Μονάδας για την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και έχει ηγηθεί των πρωτοβουλιών και πολιτικών που αναπτύχθηκαν στην Κύπρο στο πεδίο της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας