"Είμαστε στην Ιταλία χωρίς λεφτά, θέλω να παραμείνω κοντά στο παιδί μου"

Κραυγή απελπισίας από τον πατέρα της μικρής Λουκίας Ελένης Ζάκου η οποία πάσχει από Β-Ομόζυγο Μεσογειακή Αναιμία και βρίσκεται σε νοσοκομείο της Ιταλίας για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Όπως υποστηρίζει ο πατέρας της, Αντώνης Ζάκος, βρίσκεται σε απόγνωση αφού δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει ούτε καν το ξενοδοχείο που διαμένει προκειμένου να βρίσκεται κοντά στο παιδί του.
 
"Το Υπουργείο Υγείας καλύπτει μόνο τα ενδονοσοκομειακά έξοδα της μικρής και τα εισιτήρια μας. Κάθε μήνα πληρώνουμε το ενοίκιο του διαμερίσματος του ξενοδοχείου 750 ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχουμε απλήρωτο τον Απρίλη και στις 12 Μαΐου θα πρέπει να πληρώσω άλλα 750 ευρώ.  Τα χρήματα που μας στέλνουν δεν είναι αρκετά, αυτή τη στιγμή δε ξέρω πώς θα τα βγάλω πέρα, φοβάμαι ότι θα με διώξουν από το ξενοδοχείο. Δεν έχουμε λεφτά ούτε για να ψωνίσουμε, ούτε για να αγοράσουμε πλυντήριο (που είναι και στεγνωτήριο) για τη σωστή πλύση και αποστείρωση 100% των δικών μας ρούχων και του παιδιού μας για να έρθουμε σε επαφή μαζί του" εξηγεί ο κ. Ζάκου.
Ο Αντώνης Ζάκου βρίσκεται στην Ιταλία με τη γυναίκα του και το δεύτερο παιδάκι τους και όπως υποστηρίζει το μόνο που ζητά είναι τη στήριξη της πολιτείας έτσι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει οικονομικά το διάστημα που θα χρειαστεί να βρίσκεται στην Ιταλία
 
"Το να ζεις σε μια ξένη χώρα, να μη μιλάς τη γλώσσα, να ανησυχείς για την υγεία του παιδιού σου και να έχεις να σκεφτείς και πώς θα ζήσεις χωρίς λεφτά για διαμονή και σίτιση είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει επίσης να αγοράσουμε φόρμες, πιτζάμες, μπλουζάκια, εσώρουχα και κάλτσες του μωρού αλλά λεφτά δεν υπάρχουν. Ο κόσμος μας στήριξε όταν θα φεύγαμε για Ιταλία και τον ευχαριστώ. Ζητώ άλλη μια φορά τη στήριξη των συνανθρώπων μου".
 
 
Την 1η Απριλίου η μικρή Λουκία Ελένη Ζάκου γιόρτασε τα 4α γενέθλιά της στο νοσοκομείο μαζί με τις νοσηλεύτριες και τα άλλα παιδάκια.
 "Ήταν κάτι που την έκανε να χαρεί πολύ. Η Λουκία Ελένη είναι ένα παιδί που έχει τρυπήσει δεκάδες φορές το σώμα της, υπομένοντας καρτερικά τη μέρα που δε θα χρειάζεται να επισκεφθεί το Μακάριο Νοσοκομείο και τώρα είμαστε στην Ιταλία έχοντας βρεθεί δότης.  Έχουμε πίστη στο Θεό και ευελπιστούμε πως θα μας βοηθήσει. Θερμοπαρακαλώ όμως και τον κόσμο να μας στηρίξει γιατί περνάμε δύσκολα".
 
"Αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου μπορεί να το κάνει στο ιταλικό τηλέφωνο 003394624585. Δυστυχώς το κυπριακό μου τηλέφωνο είναι αποσυνδεδεμένο. Επίσης, αν κάποιος θέλει να συνεισφέρει οικονομικά μπορεί να το κάνει στο Αρ. λογαριασμού  
  
 IBAN CY 37 0070 4210 0000 0000 2015 4926 ΣΠΕ Λήδρας (Αντώνης Λουκάς Ζάκου)
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων