Αφήστε με να κάνω την δουλεία μου διαμηνύει στο Υπουργικό ο Γεν Εισαγγελέας

Η ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία διαπιστώνονται επιλήψιμες πράξεις και συμπεριφορές του Γενικού Ελεγκτή παρόμοιες με αυτές που προσάπτονται από τον Υπουργό Εσωτερικών, μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, δικαίως έχει θεωρηθεί ότι τείνει να προκαταλάβει το αποτέλεσμα της εξέτασης η οποία είχε ήδη αρχίσει και θα συνεχιζόταν από τον Γενικό Εισαγγελέα και επομένως ως τέτοια θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, αναφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σε γραπτή του δήλωση.

Ταυτόχρονα, ο Γενικός Εισαγγελέας διαβεβαιώνει ότι “θα επιτελέσει το καθήκον του αντικειμενικά και απερίσπαστα, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε δηλώσεις, απόψεις ή διαπιστώσεις τρίτων”.
“Όπως είχα αναφέρει σε πρόσφατη δήλωση μου, δεν είχα πρόθεση ανάμειξης στη δημόσια αντιπαράθεση η οποία εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών και του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, παρά μόνο καθηκόντως θα επιλαμβανόμουν οποιουδήποτε νομικού θέματος ήθελε τεθεί ενώπιον μου από οποιονδήποτε των εμπλεκομένων κρατικών οργάνων”, προσθέτει ο κ. Κληρίδης.

Πράγματι, ο έντιμος Υπουργός Εσωτερικών, αναφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας, “είχε αποστείλει σε μένα προ ολίγων ημερών, πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με πράξεις και ενέργειες που αφορούν το Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου, για μελέτη”.
Περαιτέρω, αναφέρει ότι “ο ίδιος Υπουργός προανάγγειλε και επιβεβαίωσε πριν από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι θα απέστελλε στον Γενικό Εισαγγελέα περαιτέρω στοιχεία που αφορούν πράξεις και/ή συμπεριφορές του Γενικού Ελεγκτή, τις οποίες θεωρεί επιλήψιμες”.
“Η σχετική επιστολή, με συνημμένα έγγραφα, παραδόθηκαν πριν το μεσημέρι σε μένα προσωπικά”, καταλήγει ο κ. Κληρίδης στη γραπτή του δήλωση.
  
 
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα