Στην 52η θέση παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανάμεσα στα νέα πανεπιστήμια

Την 52η θέση ανάμεσα στα 200 καλύτερα νέα πανεπιστήμια διεθνώς καταλαμβάνει φέτος το Πανεπιστήμιο Κύπρου, που πέρυσι κατείχε την 55η θέση στα 150 καλύτερα νέα πανεπιστήμια διεθνώς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, τα αποτελέσματα της νέα κατάταξης με τα καλύτερα νέα πανεπιστήμια στον κόσμο - δηλαδή τα πανεπιστήμια που λειτουργούν για λιγότερο από 50 χρόνια (The 2017 Times Higher Education Young University Rankings) δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται στην 52η θέση ανάμεσα στα «πιο φιλόδοξα νέα πανεπιστήμια», αναφέρεται και προστίθεται ότι για ακόμη μία φορά το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναδείχθηκε ως το καλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, ενώ προηγείται στην κατάταξη όλων των πανεπιστημίων της Ελλάδας.

Φέτος η κατάταξη, γνωστή ως "THE 150 Under 50 Rankings», έχει επεκταθεί και περιλαμβάνει 200 ιδρύματα, σημειώνεται. Χρησιμοποιεί 13 δείκτες απόδοσης, οι οποίοι ομαδοποιούνται στους τομείς: διδασκαλία, έρευνα, επίδραση στην έρευνα (citations), έσοδα από έρευνα και καινοτομία και διεθνής εικόνα και προοπτική (international outlook).
 
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης είπε ότι η κατάταξη αυτή αποδεικνύει την αφοσίωση της πανεπιστημιακής κοινότητας στην κατάκτηση και διατήρηση της υψηλής ποιότητας έρευνας, εκπαίδευσης και της αριστείας, καθώς και επιβεβαίωση ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.  «Δεδομένου ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου ιδρύθηκε το 1989 και μετρά μόλις 26 χρόνια λειτουργίας, η κατάταξή του στην 52η θέση αποτελεί μια σημαντική επιβράβευση για την πολύτιμη προσπάθεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της έρευνας”, ανέφερε.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κερδίζει δυναμικά έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη και είμαστε υπερήφανοι, είπε ο Πρύτανης, εκφράζοντας θερμά συγχαρητήρια στο ακαδημαϊκό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό και στους φοιτητές για τη συνεισφορά τους.

Στόχος του ιδρύματος, κατέληξε, είναι να συγκαταλέγεται, σε μια δεκαετία, στα 20 καλύτερα νέα πανεπιστήμια του κόσμου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας