"Υιοθετήστε" μια οικογένεια το Πάσχα

Την έναρξη της εκστρατείας «Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα» που έχει ως στόχο να μην μείνει καμία οικογένεια και κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα για να νιώσουν τη χαρά της Ανάστασης, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού.
 
Η εκστρατεία πραγματοποιείται από το ΠΣΣΕ για 3η συνεχόμενη χρονιά. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι πέρσι «υιοθετήθηκαν» 1200 οικογένειες από άτομα, οργανισμούς και εταιρείες.
 
Το ΠΣΣΕ καλεί όλους να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν συμμαθητές/συμφοιτητές, υπαλλήλους/συναδέλφους, τα παιδιά και την οικογένεια τους, τους φίλους τους ώστε ως ομάδα ή και ατομικά να «υιοθετήσουν» μια οικογένεια για το Πάσχα, προσφέροντας τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι μιας οικογένειας, πασχαλινά εδέσματα λαμπάδα, πασχαλινό αυγό για τα παιδιά μιας οικογένειας.
 
Σημειώνει δε πως σε αυτή την εκστρατεία δεν προσφέρονται είδη (ρούχα ή παιγνίδια, κ.ά.) Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού/Σώμα Εθελοντών της επαρχίας τους (το επίσημο και νόμιμα κατοχυρωμένο συντονιστικό σώμα εθελοντικής προσφοράς στην Κύπρο) για να παραδώσουν τα είδη που επιθυμούν να προσφέρουν και απ` εκεί και πέρα το Σώμα Εθελοντών θα τα παραδώσει σε οικογένειες που έχουν απευθυνθεί κοντά του για βοήθεια αφού έχει κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και εξακριβώσει ότι έχουν ανάγκη.
 
Τελευταία ημερομηνία παράδοσης ειδών στα Σώματα Εθελοντών η 5η Απριλίου. Άτομα και οικογένειες τα οποία χρειάζονται βοήθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σώμα Εθελοντών στην επαρχία τους για να ενημερωθούν για τη διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσουν και τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν. Τηλέφωνα επικοινωνίας Σωμάτων Εθελοντών: Λευκωσία 22512602, Λεμεσός 25737761, Λάρνακα 24650525, Πάφος 26953725, Αμμόχωστος 99124521, Κερύνεια 97743185 Ώρες λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου: 8:00-15:00
  

Δειτε Επισης

Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)