Τα ντεκολτέ και τα μίνι της γραμματέως «άναψαν φωτιές» στο Τελωνείο

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Τμήμα τελωνείων μετά την παρέμβαση της συζύγου τελωνειακού λειτουργού η οποία επιτέθηκε λεκτικά στην γραμματέα του συζύγου της με αφορμή το… προκλητικό ντύσιμο της.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» η σύζυγος ενημερώθηκε από άλλον υπάλληλο του τελωνείου πως η συγκεκριμένη γραμματέας μπαινοβγαίνει στο γραφείο του άντρα της με βαθιά ντεκολτέ και φούστες μίνι.

Οι πρώτες παρατηρήσεις
Η ιστορία ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 όταν για πρώτη φορά ο προϊστάμενος έκανε παρατήρηση στη συγκεκριμένη γραμματέα για το ντύσιμο της το οποίο χαρακτήρισε προκλητικό. Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως η γραμματέας σημειώνει πως «με ενόχλησε πολύ και κλείστηκα κλαίγοντας στην τουαλέτα για να μην με δουν οι συνάδελφοι μου. Ένιωσα βαθιά προσβεβλημένη, καθώς ήταν η πρώτη φορά που δέχτηκα τέτοιου είδους παρατήρηση και δη στον χώρο εργασίας μου. Το συζήτησα με τον σύζυγο μου και αυτός με καθησύχασε, όμως κάθε πρωί πριν φύγω για τη δουλειά είχα την έγνοια να του δείξω τι φορούσα για να μου πει κι αυτός τη γνώμη του αφού δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα δεχόμουν ξανά τέτοιου είδους παρατήρηση. Καθημερινά πήγαινα στο γραφείο με άγχος και ήμουν τρομοκρατημένη. Δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα μου ξαναγινόταν παρατήρηση».

Ωστόσο σύμφωνα με την Έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως η γραμματέας ξαναδέχτηκε παρατηρήσεις τον Ιούνιο του 2016 στις οποίες της είπε πως επειδή συνήθως παρεξηγούνται οι σχέσεις προϊσταμένων και γραμματέων να ντύνεται σαν ιδιαιτέρα γραμματέας.

Η επίσκεψη της συζύγου
Πέντε μήνες μετά, τον Νοέμβριο του 2016 η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο αφού η γραμματέας δέχτηκε επίσκεψη από την σύζυγο του προϊσταμένου της η οποία τη ρώτησε αν αν είναι αλήθεια τα όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους του τελωνείου για την ίδια ενώ διερωτήθηκε αν είναι τρόπος ντυσίματος αυτός για μια γυναίκα παντρεμένη με παιδιά. Μάλιστα της είπε πως δεν της επιτρέπει να πηγαίνει στο γραφείο του άντρα της με τέτοιο ντύσιμο.

Η γραμματέας της απάντησε πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να σχολιάζει το ντύσιμο της ενώ την κατήγγειλε στην Αστυνομία.
Η γραμματέας τις επόμενες μέρες μετακινήθηκε σε άλλο γραφείο, με αιτιολογία πως δεν της είχε εμπιστοσύνη ο προϊστάμενος της μετά την καταγγελία που έκανε.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στην επίτροπο διοικήσεως η οποία έλαβε τη θέση τόσο του Διευθυντή του Τμήματος Τελωνείων όσο και του προϊσταμένου της γραμματέως.

Βαθιά ντεκολτέ, ξώπλατα και στράπλες
Ο Διευθυντής σημείωσε στην επιστολή του προς την Επίτροπο πως ήταν μονόδρομος η μετακίνηση της σε άλλο γραφείο μετά τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν.

Ο προϊστάμενος στην δική του επιστολή υποστήριξε πως η γραμματέας, «ερχόταν στο γραφείο μου με ενδυμασία η οποία ήτο ανάρμοστη για τον χώρο και τα καθήκοντα της και μη ευπρεπής. Συγκεκριμένα ερχόταν με πολύ κοντές φούστες και φουστάνια, προκλητικό στράπλες ξώπλατα, και γενικά φορέματα με γυμνούς ώμους και βαθιά ντεκολτέ.  Βλέποντας τέτοιο ντύσιμο της κάλεσα στο γραφείο μου χωρίς να υπάρχουν άλλα άτομα και τη συμβούλεψα να ντύνεται ευπρεπώς και μάλιστα την παρότρυνα να κοιτάξει στο διαδίκτυο πως ντύνονται οι ιδιαιτέρες γραμματείς. Σχετικά με το ντύσιμο της είχα αρχίσει να δέχομαι σχετικά πειράγματα και παρατηρήσεις από διάφορους πολίτες που έρχονταν στο γραφείο μου».

Στην έκθεση της η Επίτροπος Διοικήσεως καταλήγει στο συμπέρασμα πως η καταγγέλλουσα υπέστη από τον προϊστάμενο της παρενόχληση στον χώρο εργασίας της που συνιστά απαγορευμένη διάκριση λόγω φύλου και επιπρόσθετα τιμωρήθηκε με μετακίνηση.
  

Δειτε Επισης

Αύξηση ορίου de minimis χορηγήσεων στη γεωργία ζήτησε η Μ. Παναγιώτου στην ΕΕ
Ομάδα Πρωτοβουλίας ζητά ονοματοδοσία δρόμου στη Λάρνακα εις μνήμη Δώρου Χριστοδουλίδη
Μόνιμα μέτρα κατά της ακρίβειας ζητά η ΕΚΥΣΥ
Η διακήρυξη της ΣΕΚ ενόψει της Πρωτομαγιάς-Μισθοί, ασφάλεια και αξιοπρέπεια στο επίκεντρο
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Υπουργός Γεωργίας
Αναθεωρημένη Μελέτη Χωροθέτησης για υδατοκαλλιεργητές σε Μονή-Βασιλικό ζητά η ΕΥ
Η δράση ΝΖ4Υ επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία Μέσης εκπαίδευσης
Κοινή εκδήλωση για Εργατική Πρωτομαγιά από ΠΕΟ και τ/κ συντεχνίες
Πέθανε και ο τελευταίος λαγός που είχε απελευθερωθεί με πομπό-Τους έφαγαν άλλα ζώα
Στην ΕΠΑ καταγγέλλει την Κυβέρνηση η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ για κατάχρηση με την ΠΑΣΥΔΥ