«Ρίζωσε» κι αναπτύσσεται το ψηλότερο κτήριο της Κύπρου (pics)

Σε βάθος 40 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους δουλεύουν τους τελευταίους μήνες αθόρυβα τα συνεργεία για να στηθεί η βάση που θα «πατήσει»  τo «ONE», το ψηλότερο οικιστικό παραλιακό κτίριο στην Ευρώπη.                 

Μετά την ολοκλήρωση  των προκαταρκτικών εργασιών οι κατασκευαστικές εταιρείες Arabian Construction Company (ACC) and Joannou & Paraskevaides Group (J&P Group) έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες θεμελίωσης του κτιρίου. Σύντομα το εργοτάξιο θα μεταφερθεί «πάνω στη γη», για να συνεχιστούν με γρήγορο και προγραμματισμένο ρυθμό οι εργασίες οικοδόμησης, ώστε το 37οροφο κτίριο να παραδοθεί ολοκληρωμένο σε χρόνο-ρεκόρ. Όπως προγραμματίστηκε το ΟΝΕ θα είναι έτοιμο κι εξοπλισμένο για λειτουργία και χρήση όλων των χώρων του τον Μάρτιο του 2019.


Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του
 
 Το ΟΝΕ θα είναι διπλάσιο σε ύψος από οποιοδήποτε άλλο κτίριο στο νησί, ορατό από οποιοδήποτε σημείο της Λεμεσού. Ταυτόχρονα, θα φέρει ένα νέο ορισμό πολυτέλειας στην Κύπρο, αφού τα επίπεδα ποιότητας από άποψη σχεδιασμού και καινοτομίας, έχουν τεθεί, για να τηρηθούν απαρέγκλιτα, από τον σχεδιασμό του. Συγκεκριμένα η κατεύθυνση που δόθηκε από τους εμπνευστές και δημιουργούς του ήταν να γίνει το κτίριο-σήμα κατατεθέν για την Λεμεσό και την Κύπρο, που θα προσθέσει ένα εντελώς καινούριο προϊόν στο ήδη ελκυστικό πακέτο που προσφέρει η Κύπρος σε έναν ξένο επενδυτή.

Το μοναδικό αρχιτεκτόνημα,  χαρακτηρίζεται από τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του. Όπως μας εξηγεί ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Pafilia Σίμος Συμιλλίδης για την υλοποίηση του έργου η εταιρεία συνεργάστηκε με μια ομάδα διεθνώς αναγνωρισμένων γραφείων συμπεριλαμβανομένων των Atkins, WKK και HBA, οι οποίοι είχαν και θα έχουν έμπρακτη εμπλοκή σε όλα τα στάδια κατασκευής του. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το ONE έχει βραβευτεί με την πρώτη θέση από τον θεσμό των Διεθνών Βραβείων Ακινήτων στην κατηγορία υψηλών οικιστικών κτιρίων της Ευρώπης.               

Το εσωτερικό του ΟΝΕ θα δίνει έναν νέο ορισμό, αλλά περισσότερο ουσία στην πολυτέλεια στην Κύπρο. Οι 37 όροφοι του κτιρίου αποτελούνται από 82 υπερπολυτελείς κατοικίες καθώς και ένα τριώροφο ρετιρέ, με απρόσκοπτη θέα σε θάλασσα και βουνό. Σε κάθε όροφο υπάρχουν μόλις τρία διαμερίσματα, προσφέροντας στους διαμένοντες ένα αίσθημα ιδιωτικής ζωής αλλά και άνεσης. Όπως παρατηρούν οι δημιουργοί του κτηρίου, έχει δοθεί η έμφαση, ώστε η  πισίνα, το μπαρ με την πανοραμική θέα, το γυμναστήριο και το εστιατόριο, να δίνουν την αίσθηση ότι το ONE είναι ένας «κόσμος από μόνο» του.

Ρεκόρ πωλήσεων, από το στάδιο σχεδιασμού.

Το ONE έχει προσελκύσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές και επενδυτές και ένα μόλις χρόνο από τη παρουσίαση του έργου, έχει ήδη πωληθεί πέραν του 60% του συνόλου της ανάπτυξης. Αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ πωλήσεων για τον τομέα τον ακινήτων στην Κύπρο και μια εξωπραγματική επίδοση αν λάβουμε υπόψη πως οι πωλήσεις έχουν γίνει από τη σχεδιαστική φάση.
 


Το ΟΝΕ έρχεται να καλύψει ένα κενό στην αγορά, την ανάγκη για ένα διαφορετικό προϊόν που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των εύπορων αγοραστών που απαιτούν υψηλή ποιότητα σε ότι αφορά το σχεδιασμό, την τοποθεσία και τις υπηρεσίες που τους προσφέρονται.

Σε σχεδιασμό, χαρακτηριστικά γνωρίσματα και πολυτέλεια  το ONE μπορεί να συγκριθεί με το κτήριο-έμβλημα του Ντουμπάϊ, λένε οι εμπνευστές του.  

 

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών