Οι Λεμεσιανοί απογείωσαν κι εφέτος το καρναβάλι! (pics)

 (Στην μεγάλη καρναβαλίστικη πίστα, της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λεμεσό, πέραν των 15 χιλιάδων μεταμφιεσμένοι παρέλασαν, με τις 116 πολυπρόσωπες ομάδες, πολλές εξ αυτών με άρματα, ενώ δεκάδες χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την, όντως μεγαλειώδη Παρέλαση.  
 
Πλούσιο σε φαντασία, ολοζώντανο σε παραστατικότητα, λαμπερό σε χρώματα, πρωτότυπο σε έμπνευση  το φετινό καρναβάλι, όπως μπορεί να συμπυκνωθεί η πολυήμερη φιέστα, ανακεφαλαιώθηκε στο αποκορύφωμά της, την Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση.

Οι καρναβαλιστές «μίλησαν» με συμβολισμούς, έστειλαν μηνύματα, έδωσαν το στίγμα της πραγματικότητας, ξεδίπλωσαν τον κόσμο της φαντασίας και των επιθυμιών τους. Παρόντες οι ήρωες των παιδιών «Τόμ και Τζέρυ», «Πινόκιο», «Εσκιμώοι και πιγκουίνοι», οι «δράκοι», και των μεγαλύτερων παιδιών με το «Ρουά μάτ», το «κυνήγι των πόκεμον», θέματα που ενθουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από  τον κόσμο                                                        

Δεν ήταν μόνο εγχώριας παραγωγής κι ανάδειξης τα θέματα του φετινού καρναβαλιού. Οι «Απάτσι», οι «κινέζοι», «το νησί της Μαδαγασκάρη», ...πινελιές από Πικάσο, φιγούρες από το Βενετσιάνικο Καρναβάλι, τους Χίππις, τα παιδιά των λουλουδιών, την εγκληματική ...προσωπικότητα της Κολομβίας Πάμπλο Εσκομπάρ, κυριάρχησαν, κέρδισαν εντυπώσεις. Τα δικά τους μηνύματα για την επικράτηση της ειρήνης, το περιβάλλον, για την αποδοχή των ατόμων με αναπηρίες, έστειλαν με τις αναπαραστάσεις οι ομάδες «Οικοδομούμε την Ειρήνη», «Φυτά, Ζώα, πράγματα», «Πρόσβαση». Δεν έλειψαν κι οι καθαρές σατυρικές ομάδες, όπως οι «Φραουλίτσες και οι φράουλοι», «ο κυπραίος που πάει SPA»,  οι «Ροκ-ολοι», ο «βοσκός μόνος ψάχνει» κι εκείνοι που «είδαν τον χάρο τίτσιρο».

Ομάδες  καρναβαλιστών έστειλε ...σήματα προβληματισμού με την παρουσία και τις αναπαραστάσεις τους στο Καρναβάλι. Παρέλασαν οι  «Γιατροί και νοσοκόμες σε απόγνωση» κι οι «δότες μυελού των οστών, δότες αγάπης»
 
«Είμαστε καρναβαλιστές από τον καιρό που γεννηθήκαμε», «εδώ Λεμεσός», «περνάμε τέλεια», φώναζαν οι μετέχοντες στην φιέστα. Οι παριστάμενοι στην Μεγάλη Παρέλαση κι ο Δήμαρχος που πήρε το επίσημο «βάπτισμα του πυρός», εξέφρασαν την μεγάλη τους ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους, για τον εντυπωσιακό τρόπο, με τον οποίο ολοκληρώνεται σήμερα το Λεμεσιανό Καρναβάλι.   

 

 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα