Όλα έτοιμα για τη μεγάλη φιέστα της Κυριακής

Στο πλαίσιο των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού, το τρενάκι του Δήμου Λεμεσού θα πραγματοποιεί από τις 10 και 30 σήμερα το πρωί διαδρομές στο κέντρο της πόλης.  Στην πρώτη διαδρομή που θα ξεκινήσει από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού στην οδό Γλάδστωνος, θα τραγουδούν καρναβαλίστικα τραγούδια το Μουσικό Εργαστήρι και το Piccolo της Επιλογής ενώ θα ακολουθήσουν άλλες διαδρομές για τα υπόλοιπα παιδιά που θα προσέλθουν στον χώρο.
Εξάλλου η Λέσχη Παλαιών Αυτοκινήτων Λεμεσού διοργανώνει σήμερα καρναβαλίστικη διαδρομή μέσα στην πόλη. Η πορεία των οχημάτων  θα ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα από τον χώρο στάθμευσης του Εναερίου και θα καταλήξει στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.
Το απόγευμα οι κανταδόροι θα τραγουδήσουν στο κέντρο της πόλης. Οι κανταδόροι θα συγκεντρωθούν στις 6 το απόγευμα από το Δημοτικό Μέγαρο και στις 6 και 30 θα ξεκινήσουν μια μελωδική περιδιάβαση σε δρόμους της πόλης και θα κατευθυνθούν στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Από τις 5 το απόγευμα στον χώρο της Πλατείας θα τραγουδούν το φωνητικό σχήμα της Γεωργίας Πρωτοπαπά, η Χορωδία Εμμέλια και η χορωδία Μουσικές Περιπλανήσεις.

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη φιέστα της Κυριακής

Με την συμμετοχή 120 αρμάτων και ομάδων και 15 χιλιάδων καρναβαλιστών πραγματοποιείται αύριο κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ,  η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου και θα καταλήξει στα Φώτα Τροχαίας Συμιλλίδη.
Η φιέστα αρχίζει  στη 1 μετά το μεσημέρι με την παρέλαση των Κανταδόρων και των Μαζορέττων του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, της ομάδας Κρουστών Batucinio, των Μαζορέττων Λεμεσού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού. Στη 1 και 15 μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση με επικεφαλής τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού με θέμα «Το Βαθύ Μπλε της Μεσογείου» και τη συνοδεία της.

Κατά τη διάρκεια της καρναβαλίστικης παρέλασης ο Δήμος Λεμεσού θα τιμήσει πολίτες για την πολύτιμη προσφορά τους στο Λεμεσιανό καρναβάλι.
Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των Μαζορέττων Λεμεσού και της Ομάδας Κρουστών Batucinio η οποία θα ξεκινήσει από την Πλατεία της Μαρίνας Λεμεσού και θα καταλήξει στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού. Εκεί θα στηθεί ο τελευταίος υπαίθριος καρναβαλίστικος χορός για φέτος, στη διάρκεια του οποίου θα αναδειχθεί και η καλύτερη πελλόμασκα.
 

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια