Αντιληπτό από το Υπουργείο ότι τα προβλήματα των οδηγών ΤΑΧΙ είναι πραγματικά

Τα προβλήματα του κλάδου ήταν στο επίκεντρο συνάντησης χθες, στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων που είχε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας.
 
Ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει ότι συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν την άδεια οδικής χρήσης, παρανομία/πειρατεία, υψηλό κόστος εργασίας/αθέμιτος ανταγωνισμός.  
 
Η χθεσινή θέση και δημόσια αναγνώριση του Υπουργού κ. Δημητριάδη την οποία ανέδειξε και αποδείχτηκε καταλυτική ήταν ότι είναι πλήρως αντιληπτό από το Υπουργείο το οποίο διοικεί ως πολιτικός προϊστάμενος ότι τα προβλήματα του κλάδου είναι πραγματικά και χαίρουν άμεσης επίλυσης με συγκεκριμένο τάχιστο χρονοδιάγραμμα", αναφέρεται.  
 
Οπως σημειώνεται, δόθηκαν από τον Υπουργό συγκεκριμένες οδηγίες για άμεσες και πρακτικές ενέργειες των μηχανισμών των τμημάτων του ΥΜΕΕ και αφετέρου να συμφωνηθούν από κοινού με τους εκπροσώπους των Συνδέσμων δύο νέες συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των επαγγελματιών αυτοκινητιστών με την Αστυνομία Κύπρου και του Δήμαρχου Λευκωσίας την αμέσως επόμενη εβδομάδα για να μπορούν να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις με άμεση εκτέλεσή τους προς όφελος όλων των εμπλεκομένων.  
 
"Αυτό σε συνδυασμό με τα άνω θα αποφέρει ηρεμία στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές μεν, αλλά ταυτόχρονα θα κατορθώσει να επιφέρει και ένα καλύτερο σχέδιο ευημερίας στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας με σαφώς καλύτερες προδιαγραφές  όσο αφορά τις δημόσιες μεταφορές στις οποίες ανήκουν και οι υπηρεσίες μεταφοράς ταξί" προστίθεται.  
 
Εξίσου σημαντικό με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα είναι ότι συμφωνήθηκε από χθεσινή πρόταση του κ. Δημητριάδη αναφορικά με την απαίτηση των Συνδέσμων για απόσυρση αδειών ταξί να διεξαχθεί υπό προϋποθέσεις οι οποίες από κοινού θα συμφωνηθούν μέχρι τις 30 Απριλίου 2017, και θα διατεθεί οικονομικό κονδύλιο από το ΥΜΕΕ με εύλογη εμπλοκή του Υπ. Οικονομικών για εξυπηρέτηση αυτού με στόχο τη διαμοίραση ανταγωνισμού σε συνδυασμό με την επίλυση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Νωρίτερα η καταβολή Κοινωνικών Παροχών ενόψει Πάσχα-Όλες οι πληροφορίες
Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων και αναβάθμιση του νοσοκομείου Τροόδους
Ενημέρωσε την Επιτροπή Προσφύγων για το σχέδιο ΚτίΖΩ ο Ιωάννου
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία-Επιστρέφει η σκόνη την Τετάρτη
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ
Α. Μιχαηλίδου: Το ΥΠΑΝ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση ενός υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος
Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων