Ανυπομονούμε να ανακυκλώσουμε το καρναβάλι- Ελάτε και εσείς!

 Την ώρα που χιλιάδες καρναβαλιστές μετρούν αντίστροφα για την μεγάλη  παρέλαση της Λεμεσού την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, η ομάδα δράσης του Let’s do it Cyprus στο πλαίσιο της εκστρατείας «Let’s do it Cyprus - KαθαρίΖΩ την Κύπρο» ετοιμάζεται να γιορτάσει το καρναβάλι με το δικό της ξεχωριστό τρόπο… ανακυκλώνοντάς το! "Ήρωες" ανακύκλωσης, ακολουθώντας το τελευταίο άρμα της παρέλασης, θα συλλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά σε όλη την πορεία. Στόχος τους δεν είναι άλλος από τον περιορισμό του τεράστιου όγκου σκουπιδιών από πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί και γυαλί, που θα αφήσουν πίσω τους οι χιλιάδες επισκέπτες.
 
Μείωση σκουπιδιών κατά 60%
 
Σύμφωνα με την ομάδα του Let’s do it Cyprus, τα σκουπίδια που θα καταλήξουν σε χωματερές μετά το τέλος της παρέλασης θα μειωθούν κατά 60%. Τα πλαστικά πώματα θα δοθούν ως ενίσχυση σε οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες βοήθειας σε άτομα με αναπηρίες, τα τενεκεδάκια θα ενισχύσουν τους κοινωφελείς σκοπούς του Cans for Kids ενώ για τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα θα αναλάβει την ορθή διαχείρισή τους η Green Dot.
 
Ανυπομονούμε να ανακυκλώσουμε το καρναβάλι- Ελάτε και σεις!
 
Μιλώντας στο Ρεπόρτερ ο Πάρης Κοσμά, ιδρυτικό μέλος της ομάδας του Let’s do it Cyprus ανέφερε ότι η ανυπομονησία όλων είναι πολύ μεγάλη και κάλεσε όσους θέλουν και μπορούν να στηρίξουν αυτή την όμορφη πρωτοβουλία. «Όλοι οι εθελοντές που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο 700 5022 ή στο info@letsdoitcyprus.com. Το μόνο που χρειάζεται να φέρουν μαζί τους, είναι χαρούμενη διάθεση.  Το κοινό πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ώστε μετά το τέλος κάθε γιορτής οι πόλεις, οι κοινότητες και η ύπαιθρος να διατηρούνται καθαρά και να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον από την λανθασμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Η νέοι του νησιού μας, πιστεύουν στο περιβάλλον! Χρειάζονται όμως συνεχή επαγρύπνηση και ευκαιρίες να προσφέρουν στην κοινωνία! Μαζί, Μπορούμε!
Η Φρουτοπία ξανακτυπά
 
Όσο για την καρναβαλίστικη ενδυμασία της ομάδας του Lets do it Cyprus, η απάντησή τους τα λέει όλα: «Η Φρουτοπία ξανακτυπά! Θα ανακυκλώσουμε το καρναβάλι ντυμένοι ντομάτες, αγγουράκια και πιπεριές! Και για την Extreme περίπτωση της ομάδας μας, Καρπούζι».
 
Το Ρεπόρτερ ανάμεσα στους υποστηρικτές
 
Η Πρωτοβουλία «Γιορτάζουμε Ανακυκλώνοντας στο Καρναβάλι Λεμεσού» συνδιοργανώνεται από το Together Cyprus, τους Φίλους της Γης, την Πράσινη Λεμεσό, τον Ποδηλατικό Όμιλο Λεμεσού και το Κίνημα Οικολόγων σε συνεργασία με την Green Dot και Cans For Kids. Η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου έθεσε την δράση υπό την αιγίδα της και μαζί με όλους θα ανακυκλώνει, καρναβαλίζοντας! Την δράση αυτή στηρίζουν η IMH με το Reporter Online και ο Alpha Κύπρου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 
Together Cyprus! Μια μεγάλη οικογένεια εθελοντών που πιστεύει σε σένα
 
 
 

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας