Η πρώτη αντίδραση του μεγάλου υπερτυχερού του τζόκερ

Ο Λεμεσιανός νικητής της χθεσινοβραδυνής κλήρωσης του τζόκερ, όπως ήταν αναμενόμενο αποτελεί θέμα συζήτησης σε κάθε γωνιά του νησιού από το πρωί.

Τα σενάρια για την ταυτότητα του ήδη δίνουν και παίρνουν ενώ η ιδιοκτήτρια του Πρακτορείου που παίχθηκε το τυχερό δελτίο ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει με σιγουριά ποιος είναι αν και κάποιον υποψιάζεται. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί.

Ο μεγάλος τυχερός δεν είναι υποχρεωμένος να μεταβεί στο πρακτορείο που έπαιξε το τυχερό δελτίο για να το εξαργυρώσει. Μπορεί να απευθυνθεί απευθείας στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΠΑΠ στη Λευκωσία όπου οι υπεύθυνοι θα τον καθοδηγήσουν.

Πάτνως μιλώντας στην τηλεόραση του Αντ1 ο Δημήτρης Αλετράρης, διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου ανέφερε πως ο μεγάλος νικητής ήδη επικοινώνησε με τον ΟΠΑΠ και δεν μπορούσε να μιλήσει από τη χαρά του. «Ήταν εξαιρετικά χαρούμενος, δεν μπορούσε να μιλήσει, δεν έβγαιναν λόγια», σημείωσε ο κ. Αλετράρης. 

Όπως είπε ο κύριος Αλετράρης ο υπερτυχερός του τζόκερ θα περάσει από τα γραφεία του ΟΠΑΠ τις επόμενες μέρες. 

Σημειώνεται πως το ΚΥΠΕ επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και ο ίδιος ανέφερε πως, για ευνόητους λόγους, επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του και να μην αναφέρει οτιδήποτε.

Διαβάστε επίσης 

Μάλιστα υπήρξε και περίπτωση στο παρελθόν που ο μεγάλος τυχερός δεν εμφανίστηκε ποτέ ο ίδιος για να μην αποκαλύψει την ταυτότητα του κι έστειλε το τυχερό δελτίο με δικηγόρο για εξαργύρωση.

Σημειώνεται πως για κέρδη άνω των 50 χιλιάδων ευρώ ο νικητής είναι υποχρεωμένος να μεταβεί στα γραφεία του ΟΠΑΠ παρουσιάζοντας το τυχερό δελτίο και αριθμό λογαριασμού στον οποίο θα κατατεθούν τα χρήματα.

Ο ΟΠΑΠ είναι υποχρεωμένος να διατηρήσει την ανωνυμία του προσώπου που κέρδισε αν ο ίδιος το επιθυμεί.

«Τρίβει τα χέρια του» το Υπουργείο Οικονομικών

Εκτός από τον μεγάλο νικητή που θα γίνει πλουσιότερος κατά 13 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ιδιαίτερα ευχαριστημένο θα πρέπει να νιώθει και το Υπουργείο Οικονομικών, αφού από το πουθενά θα λάβει 3,2 εκατομμύρια ευρώ λόγω της εύρεσης επιτυχίας δελτίου του τζόκερ στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών φορολογεί τα κέρδη του ΟΠΑΠ άνω των 5 χιλιάδων ευρώ κατά 20%, συνεπώς από τα 16.428.349,89 ευρώ που κερδίζει το τυχερό δελτίο, το Υπουργείο Οικονομικών θα λάβει το 20% δηλαδή 3 εκατομμύρια 296 χιλιάδες ευρώ.

Διαβάστε επίσης 

Δειτε Επισης

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές-«Αδικαιολόγητες αυξήσεις πολλές φορές»
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
BINTEO: Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
Περιπλανώμενη: Η έκθεση ζωγραφικής της Ανθούλας Σημαδιακού
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο