European Cyprus Society: 20 νεαροί Κύπριοι σου δίνουν φωνή εντός και εκτός Κύπρου

Κάποιος κάποτε είπε πως ένα από τα προσόντα του να είναι κανείς πολύ νέος είναι ότι δεν αφήνει τα γεγονότα να εμποδίζουν τη φαντασία του. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των νέων που αποτελούν τον νεοσύστατο Οργανισμό European Cyprus  Society. Φρέσκος αέρας φυσάει πλέον στη χώρα μας σε θέματα που αφορούν την νεολαία και τα Ευρωπαϊκά δρώμενα. Μια καινούρια ομάδα Κυπρίων νέων, με πρωτοβουλία της νεαρής Κατερίνας Γαβριηλίδου- κάτοχο του βραβείου Queen’s Young Leaders Award από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για το έργο της σε θέματα νεολαίας και εκπαίδευσης στην Κύπρο- έχει δημιουργήσει ένα νέο οργανισμό που έχει ως κύριο σκοπό να εμπνεύσει τους νέους της Κύπρου, και να τους δώσει βήμα λόγου σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, νεολαίας και πολιτικής, χωρίς κομματικές σημαίες.
Η 27χρονη Κατερίνα μίλησε στο Ρεπόρτερ Online για την ιδέα πίσω από τον  οργανισμό European Cyprus  Society και το όραμά της.

Πώς αποφάσισες να ιδρύσεις το European Cyprus  Society;
Η επιθυμία να δημιουργήσω ένα οργανισμό νέων υπήρχε στο μυαλό μου κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο London School of Economics. Έπειτα από τη συμμετοχή μου σε διάφορα προγράμματα και συνέδρια νέων στην Ευρώπη, την Κοινοπολιτεία και τα Ηνωμένα Έθνη, πήρα την πρωτοβουλία αυτή θέλοντας να συνδυάσω και τις σπουδές μου στην Ευρωπαϊκή Πολιτική προς όφελος των νέων της χώρας μου. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 μαζί με μία ομάδα Κυπρίων νέων που πίστεψαν στην ιδέα μου, οι οποίοι αποτελούν και το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού.
 
Ποιος είναι ο στόχος του Οργανισμού;
Kύριο μέλημα του European Cyprus  Society είναι να ακουστεί η φωνή των νέων της χώρας μας σε θέματα που αφορούν την νεολαία, την πολιτική αλλά και τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις.
 
Πόσα μέλη αριθμεί αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός και πώς μπορεί κάποιος να γίνει μέλος; Υπάρχει όριο ηλικίας;
Αυτή τη στιγμή έχουμε 20 ιδρυτικά μέλη, αλλά από τη στιγμή που κοινοποιήσαμε τον οργανισμό έχουμε λάβει πάρα πολλά αιτήματα από νέους οι οποίοι θέλουν να γίνουν μέλη μας. Αυτό μπορεί να γίνει συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής μέλους του οργανισμού. Μέλη μπορούν να γίνουν Κύπριοι νέοι 18-35 ετών.
 
Θα έλεγες ότι οι νέοι της Κύπρου γνωρίζουν όλα όσα χρειάζεται να ξέρουν ως Ευρωπαϊοι πολίτες;
Ναι, πιστεύω ότι οι νέοι της χώρας μας γνωρίζουν αρκετά ως Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες τις οποίες δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση που πιθανόν να μην γνωρίζουν όλοι οι νεαροί Κύπριοι.
 
Με ποιο τρόπο πιστεύεις ότι το «The European Cyprus Society» μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας;
Το European Cyprus Society μπορεί να συμβάλει θετικά στην εξέλιξη της χώρας μας ενισχύοντας τη συμμετοχή των Κυπρίων στα κοινά και στα Ευρωπαϊκά δρώμενα, καθώς επίσης και ενισχύοντας τη φωνή των νέων μας εντός και εκτός Κύπρου. Έτσι οι νέοι μας δεν θα έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες.
 
Θα μπορούσες να αναφέρεις κάποιες από τις δράσεις τις οποίες σχεδιάζετε;
Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε κάποιες δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων που θα λάβουν μέρος σε αυτές, καθώς επίσης και συναντήσεις νέων με ηγέτες που δραστηριοποιούνται στις θεματικές της νεολαίας, των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων και της πολιτικής. Οι δράσεις αυτές θα ανακοινώνονται επίσημα από τον οργανισμό ούτως ώστε οι νέοι που ενδιαφέρονται να μπορούν να συμμετέχουν.

Η πρώτη εκδήλωση του European Cyprus  Society θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2017 στο Ξενοδοχείο Hilton, όπου θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του οργανισμού. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι Πρέσβεις της Γαλλίας και της Βενεζουέλας, καθώς και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι θα χαιρετήσουν την εκδήλωση.
 
 
 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών