Η απάντηση του ΥΠΕΣ για μη αδειοδοτημένα  πρατήρια και κολυμβητήρια

Απαντήσεις δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” με τίτλο “Ελεγκτής: πισίνες – βενζινάδικα χωρίς άδεια” και υπότιτλο “καλείται η Αστυνομία να παρέμβει”.
 
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι “η διαδικασία και έλεγχοι που προνοούνται για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών για πρατήρια πετρελαιοειδών, όπως για παράδειγμα της πολεοδομικής άδειας, της άδειας οικοδομής, της άδειας λειτουργίας κ.ά., περιγράφεται με λεπτομέρεια στον περί Ρυθμίσεως των Πρατηρίων Πετρελαιοειδών Νόμο και στις μεταγενέστερες τροποποιήσεις του”.
 
Προσθέτει ότι “σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αναφορικά με την αδειοδότηση των Πρατηρίων Πετρελαιοειδών Νόμο, οι Τοπικές Αρχές και οι Επαρχιακές Διοικήσεις είναι αρμόδιες για την έκδοση των σχετικών αδειών”.
 
Επίσης, “η λήψη οιονδήποτε μέτρων εναντίον των ιδιοκτητών των πρατηρίων πετρελαιοειδών αφορά αποκλειστικά την εκάστοτε αρμόδια Αρχή”.
 
Αναφορικά με τις κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες), τo Υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει ότι “στα πλαίσια ενεργειών για απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης, είχε προβεί στην ετοιμασία Νομοσχεδίου και Προσχεδίου Κανονισμών με σκοπό την τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και τη ρύθμιση του θέματος των κολυμβητικών δεξαμενών, τα οποία διαβιβάστηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα για νομοτεχνικό έλεγχο”.
 
Κατά τον νομοτεχνικό έλεγχο, εντοπίστηκαν πρόνοιες οι οποίες προϋπάρχουν στον περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμο και Κανονισμούς και συνεπώς το νομοσχέδιο επιστράφηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών για περαιτέρω επεξεργασία.
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών, έχοντας υπόψη τις παρατηρήσεις του Γενικού Εισαγγελέα, αποφάσισε τον διαχωρισμό του θέματος των κολυμβητικών δεξαμενών σε δύο πυλώνες.
 
Ο πρώτος πυλώνας προνοεί όπως “τα θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και την κατασκευή των δημόσιων και ιδιωτικών κολυμβητικών δεξαμενών, να περιληφθούν με σχετική ρύθμιση στο πλαίσιο του περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμου”.
 
Ο δεύτερος πυλώνας προνοεί όπως “τα θέματα που άπτονται της άδειας λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών να περιληφθούν σε ξεχωριστή νομοθετική ρύθμιση (με ξεχωριστή νομοθεσία)”.
 
Για τον πρώτο πυλώνα, που αφορά τον σχεδιασμό και την κατασκευή των κολυμβητικών δεξαμενών, το Υπουργείο Εσωτερικών, “ήδη επεξεργάζεται σχετικό έγγραφο το οποίο σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση”, καταλήγει η ανακοίνωση.
  

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας