Πορεία διαμαρτυρίας στο Καλό Χωριό για κλείσιμο του πεδίου βολής

Με απαίτηση το οριστικό κλείσιμο του πεδίου βολής Καλού Χωριού, συνάντηση με Υπουργό Άμυνας και συζήτηση του θέματος στην Βουλή, το Κοινοτικό Συμβούλιο, τα οργανωμένα σύνολα και οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι των γύρω Κοινοτήτων της Επαρχίας Λάρνακας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι πορεία διαμαρτυρίας προς το πεδίο βολής.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Καλού Χωριού Κυριάκος Αντζουλής ανέφερε ότι «δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς τους αρμοδίους νοιώθουμε ότι μας αναγκάζουν να λάβουμε πιο δυναμικά μέτρα. Το πεδίο βολής Καλού Χωριού είναι το σημαντικότερο πεδίο βολής και σε μία ημικατεχόμενη πατρίδα, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τέτοιου είδους διαμαρτυρίες».
 
Πρόσθεσε ότι «καθημερινά εκτός από τα Σαββατοκύριακα γίνονται βολές από το Υπουργείο Αμυνας. Εμείς θέλουμε να συνυπάρξουμε,  απαιτούμε αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων του Καλού Χωριού και δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων μας». 
 
Το πεδίο βολής, συνέχισε «εξακολουθεί να λειτουργεί σε απόσταση 500 μέτρων από κατοικημένη περιοχή. Παρά τα αλλεπάλληλα περιστατικά παρέκκλισης βλημάτων και το γεγονός ότι ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων, καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε στις εκκλήσεις της Κοινότητας για αναστολή λειτουργίας του».
 
Σημείωσε ότι «οι υποσχέσεις των αρμοδίων για αποζημίωση των επηρεαζόμενων κατοίκων και των επιχειρήσεων της περιοχής παραμένουν υποσχέσεις και ποτέ δεν διενεργήθηκε έστω μία μελέτη για τις πιθανές συνέπειες στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Απαιτούμε το οριστικό κλείσιμο του Πεδίου Βολής Καλού Χωριού, συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας και συζήτηση για το θέμα στη Βουλή και διεξαγωγή ολοκληρωμένης μελέτης επιπτώσεων των βολών από ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που αναλύει την ατμόσφαιρα, το έδαφος και του νερού της περιοχής».
 
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Αντζουλλής απάντησε ότι πρόσφατα έστειλε «δύο επιστολές, μία στον Υπουργό Αμυνας και μία στον Πρόεδρο της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής χωρίς όμως να λάβουμε μέχρι το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, δηλαδή την 21η Νοεμβρίου 2016, έστω μία απάντηση. Μετά την εξέλιξη αυτή είμαστε στη δυσάρεστη θέση να βγούμε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούμε και να πούμε ότι πλέον θα λάβουμε πιο δυναμικά μέτρα».
  

Δειτε Επισης

Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα
Πιάνουν δουλειά τα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για μοτοσυκλέτες
Απόδοση τιμής στη θυσία του Μιχαλάκη Καραολή από την Υφυπουργό Πολιτισμού
Άρχισε η αποστολή προεγκρίσεων για το σχέδιο Φωτοβολταϊκά για Όλους
Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους
Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους
Μέτρα ΑΗΚ μετά το θάνατο γυπών από ηλεκτροπληξία, ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις και Υπ. Θήρας
Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ-Μείωση στην Κύπρο
Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε ΑμεΑ, πολλά παράπονα για το στάδιο Άλφαμεγα-Σειρά μέτρων από Λοττίδη