Ευθύνες στο Υπουργείο για τη στάση εργασίας καταλογίζει η ΠΟΕΔ

Οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργικού Συμβουλίου είναι αυτές, που σύμφωνα με την ΠΟΕΔ, “προκαλούν και δημιουργούν την αναστάτωση των σχολείων και τις μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις της πολιτικής των περικοπών στη Δημόσια Εκπαίδευση τις οποίες θα επωμισθεί αλλά και θα βιώσει η κυπριακή οικογένεια και κατ’ επέκταση η κυπριακή κοινωνία”.
 
Σε ανακοίνωση – απάντηση σε δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, η ΠΟΕΔ αναφέρει πως “συνεπώς, ναι, ολοκληρώνεται την Τετάρτη το μέτρο των στάσεων διαμαρτυρίας για την πολιτική του Υπουργικού Συμβουλίου και η ΠΟΕΔ αναμένει παράλληλα τη συνέχιση του διαλόγου”.
 
Προσθέτει πως “ήδη παρήλθε πολύτιμος χρόνος χωρίς διαβούλευση, κι όχι με ευθύνη της Οργάνωσης, για τη σωστή προεργασία για τη σχολική χρονιά 2017 – 18 αλλά και για την εκπαιδευτική καθημερινότητα, που εντείνεται κι επιβαρύνεται με την άρνηση της επίσημης πλευράς να δώσει διεξόδους στα εντεινόμενα προβλήματα”.
 
Η ΠΟΕΔ καλεί τον Υπουργό Παιδείας “να μην βάζει μπροστά, τους γονείς και την αναστάτωση που προκαλείται με μια 60λεπτη ώρα απεργίας σε κάθε σχολείο, και αυτό γιατί, μέσα από αυτή την 60λεπτη στάση εργασίας – στάση διαμαρτυρίας, είναι τα δικαιώματα των παιδιών τους που η ΠΟΕΔ προασπίζεται καθώς και των παιδιών που ακολουθούν”.
 
Αναφέρει ότι “αν πραγματικά υπάρχει πολιτική βούληση για επίλυση των προβλημάτων και αν πραγματικά, ο Υπουργός Παιδείας, εννοεί τη δήλωση του για συζήτηση, τότε ας ορίσει το συντομότερο δυνατόν τη συνέχιση του διαλόγου στον οποίο ο ίδιος δεν έδωσε συνέχεια”.
 
“Γωρίζει πολύ καλά ο ΥΠΠ πως η ΠΟΕΔ όχι μόνο είναι έτοιμη για τον διάλογο αλλά έχει και κωδικοποιημένες τις θέσεις της για κάθε θέμα ξεχωριστά, με πλήρη μάλιστα ανάλυση”, καταλήγει η συνδικαλιστική οργάνωση των εκπαιδευτικών Δημοτικής.

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου