Ήρθε στην Κύπρο και (ξανά)έταξε δισεκατομμύρια ο Σώρρας – Δημιούργησε και κόμμα

Επισκέφθηκε την Κύπρο αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Έχει φαναντικούς υποστηριχτές, φανατικούς πολέμιους. Κατάφερε να πείσει σημαντική μερίδα πολιτών πως διαθέτει αμύθητα ποσά σε ομόλογα που βρίσκονται δεσμευμένα και με αυτά θα σώσει Κύπρο και Ελλάδα.

Κατηγορεί  τους πολιτικούς ως προδότες γιατί δεν δέχονται την προσφορά του. Άνοιξε γραφεία σε όλη την ελληνική επικράτεια, την οποία οργώνει μέρα παρά μέρα για να δίνει «πύρινους» λόγους ενώπιον των υποστηριχτών του.

Εξαπλώθηκε η επιδημία

Και ποιος είπε πως η Κύπρος δεν θα ακολουθούσε;  Η επιδημία Σώρρα εξαπλώθηκε και στην Κύπρο…
Ο Αρτέμης Σώρρας βρήκε ανοιχτές πόρτες σε κυπριακά κανάλια στο παρελθόν, κατάφερε να γίνει δημοφιλής και έπεισε  αρκετούς συμπατριώτες μας που την περασμένη Κυριακή μαζεύτηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λανιτείου Γυμνασίου στη Λεμεσό,  για να τον ακούσουν. 


 
Μετά το άνοιγμα γραφείων η Ελλήνων Συνέλευσις οργάνωσε και την πρώτη επίσημη εκδήλωση για την ίδρυση του πολιτικού φορέα ΕΣυ (Ελλήνων Συνέλευση) στη Λεμεσο. Όσοι μαζεύτηκαν τον άκουσαν να τάζει για ακόμα μια φορά εκατομμύρια δολάρια που… όπως ο ίδιος ισχυρίζεται θα σώσουν την Ελλάδα και την Κύπρο από την οικονομική κρίση.
 
Οι υποστηριχτές του νέου πολιτικού φορέα του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. 
 
Ο Αρτέμης Σώρρας στην ομιλία του τόνισε πως έχει αποστολή του να διασώσει τον ελληνισμό ενώ κάλεσε τους πολίτες, να πάρουν την πολιτική ζωή του τόπου στα χέρια τους. 
 
«Ο πλούτος είναι δύναμη και πρέπει να τον μοιραστούμε με νέα σεισάχθεια» έλεγε ο Αρτέμης Σώρρας στο κοινό που τον καταχειροκροτούσε με κάθε ευκαιρία. 
 
Πλήρωσε διαφήμιση στα λεωφορεία του ΟΣΕΛ

Κι αν βλέπατε τα λεωφορεία του ΟΣΕΛ που τριγυρνάνε στη Λευκωσία με τις μεγάλες αφίσες που γράφουν «Ελλήνων Συνέλευσις» και διερωτόσασταν ποιά είναι αυτή η οργάνωση, η απάντηση είναι πως πρόκειται για τον φορέα του Σώρρα.


Η ΕΣυ Κύπρου που ίδρυσε ο Αρτέμης Σώρρας είναι παράρτημα της ίδιας οργάνωσης στην Ελλάδα που διαθέτει πάνω από 180 γραφεία σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
 
Είχε επικοινωνία με μέλη της κυβέρνησης Χριστόφια

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Αρτέμη Σώρρα από το 2012 έχει καταθέσει επίσημη πρόταση άτοκης χρηματοδότησης για την Κύπρο ύψους 48,9 δις δολάρια, ενώ όπως ο ίδιος υποστηρίζει είχε επικοινωνία για το θέμα με μελή της προηγούμενης κυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια. 


  
Παράλληλα με τον ίδιο στόχο λειτουργεί και η ΕΣυ στην Ελλάδα, με τον Αρτέμη Σώρρα να καλεί με κάθε ευκαιρία την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, να αποδεχτεί την προσφορά του και να εξοφλήσει τα χρέη της χώρας προς του ξένους με τα δισεκατομμύρια που προσφέρει ο ίδιος. Σύμφωνα με τον ίδιο οι μετοχές που διαθέτει έχουν αξία 600 ολόκληρα δισ. δολάρια.

 

Έχει δισεκατομμύρια αλλά ζητά 10 ευρώ για εγγραφή μελών

Την ίδια ώρα που ο Σώρρας διατείνεται πως διαθέτει αμύθητα ποσά, ζητά χρήματα από τον κόσμο που θεωρεί αληθινή την ιστορία του για να συντηρεί τα γραφεία του και να ταξιδεύει από πόλη σε πόλη κάνοντας ομιλίες. 

Έχει και ιδεολογία

Δεν ήμασταν παρών για να ξέρουμε αν ακούστηκε και στην Κύπρο ο όρκος του πολεμιστή. Στο παρελθόν όμως ο Αρτέμης Σωρρας με τους πιστούς υποστηριχτές του έκαναν τελετές μιας άλλης εποχής και έδωσαν όρκους που «ζωντανεύουν» τους αρχαίους θεούς.


«Τάσσομαι και αφοσιώνομαι εις τον λόγον της ενότητας του πανάγαθου άρχοντος φωτός. Με καρδιά και ψυχή συντονισμένη στις φωτεινές δυνάμεις του Διός ορκίζομαι στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών όπου η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ». Συνεχίζουν να απαγγέλλουν πολλές στροφές και καταλήγουν: «Αν παραβώ τον όρκο μου όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί σε χώμα και λάσπη».

Η «Ελλήνων Συνέλευσις» καλεί όλους τους Ελληνες να δημιουργήσουν δικές τους συνελεύσεις στους δήμους με σκοπό κάποτε να συνενωθούν στη μεγάλη 5η εθνοσυνέλευση που «ανίκητοι πια θα πάρουμε όλα τα δίκαια και τα δικά μας και θα αποφασίσουμε εμείς για τον εαυτό μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και την ανάπτυξη του έθνους μας».

Τα αμύθητα ποσά

Η... ιστορία ξεκίνησε όταν ο κ. Σώρρας βρήκε στο μπαούλο της γιαγιάς του 4 μετοχές μιας τράπεζας Banque d’ Orient που αξίζουν, όπως υποστηρίζει 670 δισ. ευρώ έκαστη και τις έχει δωρίσει υπέρ του ελληνικού δημοσίου στην ΔΟΥ Πατρών. Η συνολική αξία που κάνει να λαμβάνει το ελληνικό κράτος είναι 2,7 τρισ. ευρώ!

Η τράπεζα Banque d’ Orient ιδρύθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την Nationalbank fur Deutschland το 1904, αλλά σχεδόν αμέσως αποχώρησαν οι Γερμανοί από το σχήμα. Η τράπεζα συνέχισε και είχε τρία υποκαταστήματα, σε Θεσσαλονίκη, Σμύρνη και Αλεξάνδρεια. Το 1923, η τράπεζα έκλεισε το υποκατάστημα στη Σμύρνη λόγω της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν καταστροφή για την τράπεζα, διότι το 1/3 του ενεργητικού της χάθηκε. Το 1932, η Εθνική Τράπεζα, με σύμβαση ειδικής εκκαθάρισης, απορροφά την Τράπεζα Ανατολής.

Στείλτε τον στον Εισαγγελέα απαντούν οι Αμερικάνοι

Στις 5 Απριλίου 2013 το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών (στις 29 Μαρτίου 2013), απάντησε ότι τα χρεόγραφά τους δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί στους οποίους αναφέρονται δεν υπάρχουν και ότι σε κάθε περίπτωση η διακίνησή τους πρέπει να κινητοποιήσει τον εισαγγελέα. Μεγάλη έρευνα που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, βγάζει πλέον... στον αφρό, την απάτη του Αρτέμη Σώρρα και του Ελληνοαμερικανού Μανώλη Λαμπράκη, της περίφημης Οργάνωσης Εnd National Debt.

Φάκελος 670 σελίδων βρίσκεται στα χέρια του κ. Γιώργου Γιαλτουρίδη, οικονομολόγου και επιχειρηματία στον τομέα του Risk solutions, τμήματος του Τειρεσία στη Βοστώνη, όπου αποκαλύπτεται ξεκάθαρα με επίσημα στοιχεία η απάτη που έχει στηθεί από τους Σώρρα-Λαμπράκη. Οι ελληνικές Αρχές ρώτησαν: «Τα λεφτά υπάρχουν;» και οι αμερικανικές απάντησαν: «...Δεν υπάρχουν».

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα