ΕΡΤ και ΡΙΚ ανταλλάζουν σημαντικά ντοκιμαντέρ αρχείου, στο πλαίσιο μεταξύ τους συμφωνίας

  Δύο σημαντικές ιστορικές στιγμές, η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η επιστροφή του Αρχιεπισκόπου και 1ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακαρίου του Γ` στην Κύπρο στις 7 Δεκεμβρίου 1974, αποτελούν τα πρώτα αρχειακά ντοκουμέντα, τα οποία ανταλλάζουν τα αρχεία του ΡΙΚ και της ΕΡΤ.

Ανακοίνωση του ΡΙΚ αναφέρει ότι “η ανταλλαγή του ιστορικού αρχειακού υλικού εντάσσεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας το οποίο υπέγραψαν στις 10 Οκτωβρίου 2016, οι Πρόεδροι των Δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών Οργανισμών της Κύπρου και της Ελλάδας, Θανάσης Τσώκος και Διονύσης Τσακνής”.

Το ντοκιμαντέρ για το Πολυτεχνείο, παραγωγής 1978, έχει τον τίτλο «Μέρες Πολυτεχνείου με τον φακό των ξένων και Ελλήνων οπερατέρ” ενώ το ντοκιμαντέρ για τον Μακάριο, παραγωγής 1976, τιτλοφορείται «Ο Μακάριος ζει – Η διαφυγή”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το ΡΙΚ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ για το Πολυτεχνείο, ανήμερα της εξέγερσης των φοιτητών, στις 17 Νοεμβρίου 2016 από το ΡΙΚΕΝΑ στις 15.00 ενώ το ντοκιμαντέρ θα αναρτηθεί επίσης και στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : www.riknews.com.cy

Το ντοκιμαντέρ για την διαφυγή του Μακαρίου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr στον ειδικό χώρο “Αρχείο - Αφιερώματα”, στις 7 Δεκεμβρίου 2016.

Η συνεργασία των αρχείων του ΡΙΚ και της ΕΡΤ θα συνεχιστεί, καλύπτοντας και άλλες ιστορικές στιγμές του ελληνισμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας