Απέκλεισαν τυφλή νηπιαγωγό χωρίς καμία δικαιολογία

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα γίνεται γνωστό μέσα από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, περίπτωση η οποία αναδεικνύει την αυθαιρεσία που επικρατεί από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» γυναίκα νηπιαγωγός προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο προσβάλλοντας την απόφαση της ΕΕΥ σύμφωνα με την οποία απερρίφθη η αίτηση της για εγγραφή στον ειδικό κατάλογο  διοριστέων εκπαιδευτικών για άτομα με αναπηρίες.


Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου η ΕΕΥ αποφάσισε την απόρριψη της αίτησης γιατί η αιτήτρια δεν ήταν κατάλληλη για την εκτέλεση των καθηκόντων της ως νηπιαγωγός. Απόφαση η οποία κρίνεται εντελώς αντίθετη από της εισήγηση της Ειδικής Πολυθεματικής Επιτροπή, μιας και ο νόμος προβλέπει πως η ΕΕΥ είναι υποχρεωμένη να λαμβάνει υπόψη τις εισηγήσεις της επιτροπής πριν καταλήξει σε δική της απόφαση.


Το δικαστήριο μελετώντας το φάκελο της υπόθεσης αποφάσισε πώς η Ειδική Πολυθεματικής Επιτροπή γνωμάτευσε την αιτήτρια ως άτομο αναπηρίας, λόγω σοβαρής μείωσης της όρασης που εμπίπτει στην κατηγορία ατόμων που θεωρούνται νομικά τυφλά. Έκρινε την γυναίκα νηπιαγωγό ως κατάλληλη για διορισμό με την προϋπόθεση ότι θα χορηγηθεί συνοδός/ βοηθός.


Η ΕΕΥ αγνόησε την ειδική επιτροπή με αποτέλεσμα το δικαστήριο να καταλήξεί στην απόφασή ότι έγινε αυθαίρετος αποκλεισμός της  της αιτήτριας.

Έτσι , η ΕΕΥ με τα δεδομένα αυτά καλείται να επανεξετάσει την αίτηση λαμβάνοντας υπόψη της την εισήγηση της Ειδικής Πολυθεματικής Επιτροπής.

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»