Γιατί βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στην Επισκοπή εκατοντάδες αυτοκίνητα; (pics)

Διασχίζοντας κανείς το έδαφος των Βρετανικών Βάσεων στην Επισκοπή θα δει εγκαταλελειμμένα σε ένα χωράφι εκατοντάδες οχήματα. Η ιστορία αυτών των αυτοκινήτων, είναι ταυτισμένη με τα τραγικά γεγονότα του 1974. 

Τις ημέρες της εισβολής δεκάδες Τουρκοκύπριοι από την Πάφο και τη Λεμεσό, φοβούμενοι τυχών αντίποινα των Ελληνοκυπρίων σε όσα διέπραττε στο Βόρειο Τμήμα του νησιού μας ο Αττίλας, τα εγκατέλειψαν και έσπευσαν με λεωφορεία στα κατεχόμενα εδάφη που ελέγχονταν από τον τουρκικό στρατό. 

Νόμιζαν ότι θα επέστρεφαν

Και οι Τουρκοκύπριοι θεωρούσαν πως σύντομα θα επέστρεφαν και θα έπαιρναν τα αυτοκίνητα. Οι Βρετανοί μάζεψαν τα αυτοκίνητα των Τ/κ μεταξύ των οποίων βρίσκονται λεωφορεία και φορτηγά και τα πρώτα χρόνια τα φιλοξενούσαν στο έδαφος τους.

Ωστόσο 42 χρόνια μετά τα αυτοκίνητα παραμένουν στο ίδιο σημείο κι ενώ έχουν περάσει από διάφορες καταστροφές αφού βρίσκονται εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες 

Ψάχνουν τους ιδιοκτήτες τους

Η διοίκηση των Βρετανικών βάσεων ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου, μια διαδικασία για να επιστραφούν τα κατεστραμμένα  αυτοκίνητα στους ιδιοκτήτες τους, ωστόσο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου των Βάσεων το ενδιαφέρον των Τουρκοκυπρίων ήταν περιορισμένο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Βάσεις εγκαταλελειμμένα στο σημείο βρίσκονται 368 αυτοκίνητα, 38 λεωφορεία, 59 μοτοσικλέτες, 34 τρακτέρ και 18 φορτηγά περίπου. 

Οι Βρετανοί ενημέρωσαν τους κατόχους ή συγγενείς των κατόχων τους πως όσοι δεν επιθυμούν να τα παραλάβουν από το σημείο τα αυτοκίνητα, αυτά θα καταστρέφονται και θα πωλούνται για παλιοσίδερα ενώ τα έσοδα θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την Τ/κ κοινότητα.

 

  

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου