Καδής: Οι αποφάσεις για τη στελέχωση των σχολείων δεν αλλάζουν

Μέσα στις επόμενες ημέρες, επειδή τίθενται θέματα και για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, θα καλέσω την ΠΟΕΔ και επίσημα αν υπάρχουν συγκεκριμένοι προβληματισμοί για πτυχές της μεταρρύθμισης να έρθει και επίσημα να τους καταθέσει στο Υπουργείο και εμείς είμαστε έτοιμοι να τους συζητήσουμε, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Κληθείς να σχολιάσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔ εντός του μηνός, ύστερα από τη διαβούλευση που είχε με Ομάδα Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και παιδιών Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο κ. Καδής τόνισε ότι “δεν υπάρχει δυνατότητα να συζητήσουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη στελέχωση των σχολείων μας που σήμερα λειτουργούν κανονικά είτε με άλλα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με το εργασιακό καθεστώς. Αυτές οι αποφάσεις λήφθηκαν σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου και δεν θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί αυτή η απόφαση”.

Στο επίπεδο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας, οι απόψεις της ΠΟΕΔ είναι καλοδεχούμενες λαμβάνονται υπόψη και το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν.

“Θα τους καλέσουμε επίσημα να μας καταθέσουν τις όποιες απόψεις έχουν και τους καλούμε για ακόμη μια φορά να ακούσουν τις εκκλήσεις του Υπουργείου Παιδείας, τις εκκλήσεις των γονιών, την έκκληση ευρύτερα της κοινωνίας και να αφήσουν τα σχολεία να λειτουργήσουν με ηρεμία με τον τρόπο που έχουν μπει αυτή την στιγμή σε ένα κανονικό ρυθμό λειτουργίας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα”, συμπλήρωσε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα