Μετά τα επεισόδια παίρνουν μέτρα στο νοσοκομείο Λεμεσού

Το επεισόδιο της περασμένης Δευτέρας με τον μεθυσμένο νεαρό που τα έκανε «γυαλιά καρφιά» στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λεμεσού, θορύβησε τις άμεσα εμπλεκόμενες υπηρεσίες και πρώτα απ’ όλες την Αστυνομία και την Διεύθυνση του νοσηλευτηρίου, που αποφάσισαν σε νέα βάση να αναβαθμίσουν τα λαμβανόμενα μέτρα αστυνόμευσης. Από την Διεύθυνση του Νοσοκομείου έχουν εντοπιστεί και υποδειχτεί κάποια σημεία που αφορούν τρωτά της ασφάλειας του νοσηλευτηρίου.

Σήμερα τίθενται σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην συνάντηση της περασμένης Τρίτης μεταξύ του Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού Σολωμού Σολωμού και της Διευθύντριας του Νοσοκομείου Λεμεσού Εμέλιας Βουνού.  
Πέραν του γεγονότος ότι έχει αποφασιστεί από την ίδια μέρα των επεισοδίων, όπως ένας αστυνομικός περιπολεί συνεχώς στον χώρο των επισκεπτηρίων Πρώτων Βοηθειών, όπου συνήθως λαμβάνουν χώρα επεισόδια από ασθενείς κι επισκέπτες, από σήμερα διευρύνονται τα μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα θα γίνει αλλαγή του χώρου όπου βρίσκονται τα πόστα των αστυνομικών, ώστε να βρίσκονται εγγύτερα  στις συνήθεις εστίες έντασης, αλλά θα ενισχυθούν και τα μέσα επικοινωνίας που έχουν στην διάθεσή τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο για τις επαφές τους με την Αστυνομία. Στόχος, όπως έχουν εξηγήσει οι  αρμόδιοι  είναι να λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάθε κακοβουλία η συνεχής παρουσία του αστυνομικού στο νοσηλευτήριο, αλλά να γίνεται χωρίς καθυστέρηση κι η παρέμβασή του όταν χρειάζεται.  

Πέραν των λαμβανόμενων μέτρων, η Αστυνομία προχωρά και σε εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχε κενό ασφάλειας την συγκεκριμένη στιγμή του επεισοδίου της περασμένης Δευτέρας, ή αμέλεια του αστυνομικού.
 
 

Δειτε Επισης

Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση