Αποδοκιμάζει εντονότατα την εξαγγελθείσα στάση εργασίας της ΠΑΣΥΚΙ το Υπ. Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας αποδοκιμάζει εντονότατα την απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ να κατέλθει σε προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας, επικαλούμενη ως λόγο το γεγονός ότι τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από σύσκεψη.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο ξεκαθαρίζει τα ακόλουθα:

"Όπως έχει ξεκαθαριστεί και σε προηγούμενη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η αναφορά ότι ζητήθηκε από την ΠΑΣΥΚΙ να αποχωρήσει από την εν λόγω σύσκεψη ουδόλως ευσταθεί, μιας και πρόκειται για σύσκεψη στην οποία η συντεχνία δεν είχε κληθεί να συμμετάσχει, αλλά προσήλθε απρόσκλητη. Συνεπώς, η απόφαση αυτή και η στάση της ΠΑΣΥΚΙ αφήνει ερωτηματικά ως προς τα πραγματικά κίνητρά της.

Η αιφνίδια επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας από μέρους της ΠΑΣΥΚΙ και η «ετσιθελική απαίτηση» να παρακαθίσει σε σύσκεψη στην οποία δεν είχε κληθεί από κανένα από τους παρευρισκομένους, το ελάχιστο που μπορεί να χαρακτηρισθεί είναι προκλητική και ατυχής. 

Οι πρακτικές που επιλέγει η ΠΑΣΥΚΙ καθώς και η τελευταία ενημέρωση για «λήψη απόφασης προειδοποιητικής τρίωρης στάσης εργασίας λόγω έλλειψης σεβασμού και εκτίμησης προς τους ιατρούς του δημοσίου»,  προβληματίζουν το Υπουργείο Υγείας και επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά τις ανησυχίες για προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τους επικείμενους σχεδιασμούς  για  εκ βάθρων μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας. 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάποιοι δεν τηρούν καν τα προσχήματα και απροκάλυπτα οδηγούν σε μια ολοκληρωτική ρήξη τον χώρο της δημόσιας υγείας. Στον βωμό της συντήρησης του παρωχημένου συστήματος όπου ο καθένας θεωρεί τη δημόσια υγεία ως δικό του βασίλειο, κάποιοι είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την υγεία του λαού και του τόπου, επιχειρώντας να ακυρώσουν τη συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και των κρατικών νοσηλευτηρίων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των πράξεών τους.

Στις συνεχείς κινήσεις καλής θέλησης του Υπουργείου Υγείας που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των επαγγελματιών υγείας που ακολούθησαν της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών της 13ης Σεπτεμβρίου, αντικρύζουμε μια στείρα αντίδραση, η οποία μαρτυρεί πλέον τη μεθοδευμένη και προαποφασισμένη στάση κάποιων για πρόκληση οριστικής κατάρρευσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Το Υπουργείο Υγείας δεν θα επιτρέψει την ανατροπή των μεταρρυθμίσεων ούτε και τους εκβιασμούς που επιχειρούνται από ορισμένη μερίδα κυβερνητικών ιατρών. Ο κόσμος απαιτεί ριζική μεταρρύθμιση και η Κυβέρνηση προχωρεί με την υποβολή των σχετικών νομοσχεδίων" καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.
 

Δειτε Επισης

Άρχισε η υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος 2023
Συμφώνησαν στα περισσότερα Πρόεδρος και ΟΕΛΜΕΚ-Στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων οι αποφάσεις
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Ζητούν ενημέρωση για διαχείριση του email οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής-Δεν ήταν ενιαία η αντίδραση
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές νομικής Οξφόρδης από Harris Kyriakides Foundation
Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο