Οι επισκέψεις πολιτικών στο Κελλάκι μετά την περιβόητη ανακαίνιση (pics)

Πράγματα και θαύματα ακούστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αναφορικά με την ανακαίνιση της εξοχικής κατοικίας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Κελλάκι της Επαρχίας Λεμεσού. 

Γράφει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου μεταξύ άλλων στην 26σελιδη μαρτυρία του...

Μετά τη γνωριμία μου με τον Δημήτρη Χριστόφια, γίναμε φίλοι και με προσκαλούσε συχνά, κυρίως στην εξοχική του κατοικία στο χωριό Κελλάκι της Επαρχίας Λεμεσού. Τον καιρό εκείνο, αυτή η εξοχική κατοικία αποτελείτο από ένα παλιό λυόμενο κτίριο που βρισκόταν μέσα σε ένα μεγάλο κτήμα με κατωφέρεια. Γενικά, η κατοικία βρισκόταν σε κακή κατάσταση.

Σε μια από τις επισκέψεις μου, ο Δημήτρης Χριστόφιας μου ανέφερε ότι, η εξοχική του κατοικία είχε πολλά προβλήματα και θα ήθελε να γίνουν κάποιες βελτιώσεις, τις οποίες μου ζήτησε να αναλάβω. Εγώ δέχθηκα χατιρικά, λόγω της εκτίμησης και φιλίας που έτρεφα, καθώς υπό κανονικές συνθήκες η εταιρεία μας δεν ασχολείται με τόσο μικρά έργα.

Ο αρχιτέκτονας ετοίμασε σχέδια για κάποιες εργασίες βελτίωσης κι έδωσε τις εισηγήσεις του για το πώς έπρεπε να διεκπεραιωθούν. Ο Δημήτρης Χριστόφιας  συμφώνησε με τις εισηγήσεις του αρχιτέκτονα κι ενέκρινε τα σχέδια. 

Τι αφορούσε η ανακαίνιση

Και συνεχίζει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου: Τελικά, τα έργα στο Κελλάκι ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του 2012. Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε επένδυση των εξωτερικών πανέλων αμιάντου με ειδικό τουβλάκι από το εξωτερικό μέχρι ενός ύψους και επένδυση με ξύλο ιρόκκο πιο ψηλά, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα για συγκράτηση των χωμάτων και βράχων στην πλαγιά του βουνού σε αντικατάσταση των βαρελιών με χώμα που προϋπήρχαν, επένδυση τοίχων αντιστήριξης με πέτρα της περιοχής, εσωτερική αναβάθμιση  και εγκατάσταση συστήματος κεντρικής θέρμανσης, μετατροπή υφιστάμενου χώρου στάθμευσης σε γραφείο, διαμόρφωση αποθήκης κάτω από το κλιμακοστάσιο, πλήρη ανακαίνιση του αποχωρητηρίου ξένων και χώρων υγιεινής, επέκταση της υφιστάμενης κατοικίας κατά 46 τ.μ. περίπου (νέα κουζίνα και νέος χώρος καθιστικού και τραπεζαρίας), τροποποίηση κι επέκταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, πελεκανικές εργασίες, αλουμίνια, κατασκευή καλυμμένου χώρου στάθμευσης για δύο οχήματα, κατασκευή βιβλιοθήκης, δημιουργία ακάλυπτης βεράντας 20τ.μ. περίπου, διαμόρφωση αποθήκης πινάκων, ανακαίνιση χώρου ψησταριάς και αντικατάσταση υφιστάμενων πατωμάτων ισογείου. Ο Δημήτρης Χριστόφιας  είχε δώσει οδηγίες και για την κατασκευή πισίνας, για την οποία ετοιμάστηκαν και σχέδια, όμως τελικά δεν ολοκληρώθηκε.

Όσοι επισκέφθηκαν το Κελλάκι 

Κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του Δημήτρη Χριστόφια από το Κελλάκι πέρασαν πολλοί και διάφοροι με σημαντικότερες επισκέψεις αυτή του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου. Μεταξύ άλλων το Κελλάκι επισκέφθηκε και ο Μάρτιν Σουλτς, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, η Λίζα Μπάτενχάιμ και ολόκληρη η πολιτική ηγεσία του νησιού. 

Δείτε τις φωτογραφίες από τις κατά διαστήματα επισκέψεις επισήμων στο Κελλάκι. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα