Μ. Χατζηπαντέλα: Η πολιτεία αναγνωρίζει την προσπάθεια της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων

Η πολιτεία αναγνωρίζει την προσπάθεια της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης παρέστη στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής, στη Λευκωσία, για την τελετή επίδοσης επαίνων στο προσωπικό της Υπηρεσίας. Στην τελετή τιμήθηκαν τα μέλη του προσωπικού, του οποίου οι ιδιαίτερες πράξεις συνέβαλαν στην προαγωγή της επιτυχούς λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.  

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, απευθυνόμενος στο προσωπικό της Υπηρεσίας, ανέφερε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Από τη στιγμή του διορισμού μου, με κάνατε πάντοτε περήφανο. Δεν δέχθηκα ποτέ κανένα παράπονο για την Υπηρεσία σας, μόνο καλά λόγια έχω ακούσει. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τι κάνετε». 

Ανατρέχοντας στην περίοδο της πανδημίας, όπου έπρεπε να γίνει η διαχείριση 100 ασθενών που δεν μπορούσαν να εισαχθούν στα νοσοκομεία, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι με τη συνεργασία, τον επαγγελματισμό και τη στήριξη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων «καταφέραμε να μη χαθεί καμιά ζωή». 

«Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ λίγη για το έργο που προσφέρατε στην κοινωνία», συνέχισε ο κ. Χατζηπαντέλα. «Θέλω να συνεχίσετε την καλή δουλειά που κάνετε. Συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους. Η πολιτεία αναγνωρίζει την προσπάθειά σας, πάντοτε θα είναι δίπλα σας, πάντοτε θα σας στηρίζει», τόνισε. Ήταν εμφανής η συγκίνηση του Υπουργού Υγείας, όταν ευχαρίστησε τη Ριάνα Κωνσταντίνου, Προϊσταμένη Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, για τη συνεργασία που είχαν εν καιρώ πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Κύπρος Σταυρίδης, απευθυνόμενος στο προσωπικό της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, εξέφρασε τη συγκίνηση και την περηφάνια του για την Υπηρεσία. Σημείωσε ότι τα περισσότερα θετικά μηνύματα που παίρνει κάθε μέρα αφορούν την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, η οποία πηγαίνει πολύ καλά, επειδή υπάρχει αλληλεγγύη και καλή επικοινωνία μεταξύ του προσωπικού, καθώς και αποτελεσματικότητα στη διαχείριση κρίσεων. 

Ακόμη, ο κ. Σταυρίδης είπε ότι το προσωπικό της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων έχει υψηλό συναίσθημα ευθύνης και χαίρεται που κάνει σωστά τη δουλειά του, κάτι που ο κόσμος αντιλαμβάνεται. Πρόσθεσε ότι η Υπηρεσία έχει ισχυρή ηγεσία, δουλεύει ακούραστα και συχνά ξεπερνά τον ίδιο της τον εαυτό. 

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Διεύθυνση Ασθενοφόρων, αναβαθμίζοντας διαρκώς τον εξοπλισμό της ώστε να συμβαδίζει με τα διεθνή δεδομένα. Την ίδια στιγμή, επενδύουμε στην εκπαίδευση των πληρωμάτων των ασθενοφόρων ώστε να βρίσκονται πάντα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για παροχή πρώτων βοηθειών και ταχεία μεταφορά των ασθενών στο νοσοκομείο. Μόνο ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια νιώθουμε για το έργο που επιτελείτε», κατέληξε ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ.

Η Ριάνα Κωνσταντίνου, Προϊσταμένη Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, η οποία παρουσίασε την τελετή, ανέφερε ότι «αυτή η μέρα είναι μια μέρα τιμής, που θα γίνει θεσμός και δείχνει την αγάπη και τη στήριξή μας στους ανθρώπους που νοιάζονται για μας». Ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και τη Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ για τη συμπαράστασή τους. 

«Στον πόλεμο, δεν ξεχνάς αυτούς που σε βοηθούν», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ότι ετοιμαζόταν επίσης να αναχωρήσει η κυπριακή αποστολή για την Τουρκία, υποδεικνύοντας ότι «εμείς είμαστε για τα δύσκολα, όχι για τα εύκολα». 

Στην τελετή, τα βραβευθέντα μέλη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων χωρίστηκαν σε πέντε κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία, στην οποία ενέπιπταν τα μέλη που έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο και βραβεύτηκαν για τη συνολική προσφορά τους, τιμήθηκε από τον Υπουργό Υγείας. Η δεύτερη κατηγορία, η οποία αφορούσε τα μέλη που τραυματίστηκαν εν ώρα καθήκοντος, τιμήθηκε από τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκαν τα μέλη της Υπηρεσίας που συμμετείχαν σε επικίνδυνη αποστολή στο εξωτερικό και τιμήθηκαν από την Ειρήνη Προκοπίου, Επιχειρησιακή Διευθύντρια του ΟΚΥπΥ. Όσα μέλη της Υπηρεσίας είχαν υψηλές επιδόσεις σε υπερωριακή απασχόληση τιμήθηκαν από την Ελένη Κυθρεώτου, Νοσηλευτική Διευθύντρια του ΟΚΥπΥ. Τέλος, όσοι δεν έλαβαν καθόλου άδεια ασθενείας τιμήθηκαν από τον Ευαγόρα Ταμπούρη, Αναπληρωτή Διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του ΟΚΥπΥ, και τον Χρίστο Χρίστου, Εκτελεστικό Διευθυντή Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, προβλήθηκε βίντεο που αφορούσε τη δραστηριότητα της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Διάκριση «Χρυσό Αγρινό» για ανάπλαση εμπορικού τριγώνου στον Δήμο Λευκωσίας
Μνημόνιο Συνεργασίας με «Αττικόν» υπέγραψε το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου
Ανακοίνωσε 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες για το 2024 ο Υφ. Έρευνας-Εφαρμόζεται η ηλεκτρονική υπογραφή
Η έκκληση του Δήμου Στροβόλου στο κοινό να μην συμμετέχει στις λαμπρατζιές
Έτσι λειτουργούν τα έξυπνα τηλεκατευθυνόμενα σωσίβια με εμβέλεια 800 μέτρα
Διευρύνεται η πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην αγορά εργασίας-Οι ανακοινώσεις Παναγιώτου
Πασχαλινές διακοπές στο εξωτερικό προτιμούν οι Κύπριοι-Πρωτιά για Ελλάδα, ακολουθεί το ΗΒ
Καμπανάκι από τους ειδικούς στις ευάλωτες ομάδες για σκόνη-Αύξηση περιστατικών στα ιατρεία
Απλοποιούνται τα κριτήρια για επανεγκατάσταση-Η απόφαση του Υπουργικού, όσα αλλάζουν
Παραμένει μέχρι και την Τετάρτη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία