Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα της 14χρονης στην Τουρκία-«Δεν της έχω μιλήσει»

Κραυγή απόγνωσης από τη μητέρα του 14χρονου κοριτσιού, που βρίσκεται στην Τουρκία, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με την κόρη της, παρά μόνο με ένα συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο την ενημέρωσε ότι είναι καλά στην υγεία της. Αυτό που ζητά η μητέρα του κοριτσιού είναι όπως εκδοθεί ένα ταξιδιωτικό έγγραφο για το παιδί, ώστε να ταξιδέψει στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η μητέρα της 14χρονης, Ισαβέλλα Κεντό, μίλησε στον REPORTER και εξήγησε πως η εικόνα που δίνεται από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών είναι διαφορετική από εκείνη που βιώνουν, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κατορθωτό να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία με την κόρη της.

«Ακόμη δεν έχω επικοινωνήσει μαζί της, δεν της έχω μιλήσει. Μίλησα με ένα ξάδελφό της, μου είπε ότι είναι καλά, αλλά δεν είδα το μωρό μου ακόμη. Έχουν πει ότι έψαξαν το μωρό, το βρήκαν και είναι καλά, αλλά αυτό δεν ισχύει. Είχα επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών και αυτό που θέλω είναι ένα έγγραφο ή ένα διαβατήριο για την κόρη μου, για να μπορέσω εγώ να πάω να την πάρω και να την φέρω Κύπρο».

Η 14χρονη είχε σταλεί στην Τουρκία από τον πατέρα της, το 2017 και διέμενε με τους συγγενείς της εκεί, καθώς ο ίδιος είχε την κηδεμονία και μέχρι σήμερα βρίσκεται εκεί. Η ανήλικη διέμενε με τη γιαγιά της, η οποία δυστυχώς σκοτώθηκε, αφού δεν κατάφεραν να την ανασύρουν εγκαίρως από τα συντρίμμια.

«Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω που βρίσκεται το παιδί μου. Ενημερώθηκα από άλλους ότι μετέφεραν τα άτομα που έχουν διασωθεί, στην περιοχή που βρίσκεται, σε ένα σχολείο και θέλω να ελπίζω ότι εκεί είναι και η κόρη μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεκατετράχρονη Κύπρια διασώθηκε στην Αντιόχεια-Έχασε τη γιαγιά και τη θεία της

Η κα. Κεντό σημείωσε πως το Υπουργείο Εξωτερικών αρνείται να δώσει έγγραφο, καθώς υπάρχει νομικό κώλυμα, δεδομένου ότι την κηδεμονία του παιδιού κατέχει ο πατέρας του, τον οποίο καλεί η κα. Κεντό να υπογράψει ώστε να εκδοθεί το συγκεκριμένο χαρτί. Ο ίδιος, όμως, αρνείται, καθώς υπάρχουν νομικές διαφωνίες μεταξύ τους.

«Η κόρη μου δεν έχει έγγραφα για να βγει από τη χώρα και αυτό μόνο ζητώ από το Υπουργείο Εξωτερικών. Θέλω να μου δώσουν ένα ταξιδιωτικό έγγραφο, ένα πάσο ή διαβατήριο, για να μπορέσω να την φέρω Κύπρο. Θα πάω στην Τουρκία εγώ, είμαι έτοιμη να φύγω, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν θα μπορέσω να την φέρω πίσω αν δεν έχω το έγγραφο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο