Χάθηκε η επικοινωνία με ομάδα Τ/κ αθλητών στη Τουρκία-Γραφείο κρίσης στα κατεχόμενα

Την είδηση ότι έχει χαθεί η επικοινωνία με ομάδα Τουρκοκύπριων αθλητών που βρισκόταν στην Τουρκία την στιγμή του μεγάλου σεισμού, μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.   

Σύμφωνα με τον «Μπαϊράκ» και άλλα τουρκοκυπριακά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ έδωσε στην δημοσιότητα την πληροφορία ότι η «πρόξενος» των κατεχομένων στο Άντεπ, Φατμά Ντεμίρελι ταξίδεψε στο Αντίγιαμαν προκειμένου να επικοινωνήσει με τουρκοκυπριακή αθλητική ομάδα που βρίσκεται στην περιοχή. 

«Η πρόξενος μας βρίσκεται καθ' οδόν για να φτάσει στην αθλητική ομάδα στο Αντίγιαμαν. Λάβαμε καλές πληροφορίες στο πρώτο στάδιο. Θα λάβουμε σαφέστερες πληροφορίες τις επόμενες ώρες», ανέφερε ο κ. Ουστέλ. 

Νωρίτερα, η «Γενί Ντουζέν» μετέδωσε την πληροφορία ότι σύμφωνα με τον διευθυντή του τ/κ εκπαιδευτικού ιδρύματος «Maarif», Σαβάς Μοραλί, η ομάδα νεανίδων του σχολείου, η οποία βρισκόταν στο Μάρας τοποθετήθηκε σε ειδικό ασφαλισμένο κέντρο που διαμόρφωσαν οι τουρκικές αρχές. Σύμφωνα με τον κ. Μοραλί, καταβάλλονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η επικοινωνία με 28μελή ομάδα βόλεϊ κοριτσιών και αγοριών που βρίσκεται στο Αντίγιαμαν. 

Η «Γενί Ντουζέν» μετέδωσε επίσης, την πληροφορία ότι ομάδες από δυο σχολεία της κατεχόμενης Αμμοχώστου βρισκόντουσαν στο Μάρας στην στιγμή του μεγάλου σεισμού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση υγείας και των μελών των δυο ομάδων στο Μάρας είναι καλή. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «ομοσπονδίας πετοσφαίρισης», Ενβέρ Καγιά ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για επικοινωνήσουν με τρεις ομάδες που βρίσκονται στο Αντίγιαμαν. 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ μιλώντας στην «Γιενί Ντουζέν» ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εντοπιστεί ομάδα Τ/κ αθλητών που βρίσκεται στο Αντίγιαμαν. Η τ/κ πλευρά ερευνά την υπόθεση σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», στο «προεδρικό μέγαρο» συστάθηκε γραφείο κρίσης υπό την προεδρία Ερσίν Τατάρ. Η ομάδα, στην οποία συμμετάσχουν στελέχη της τ/κ ηγεσίας, ο «πρέσβης» και Τούρκοι στρατιωτικοί, συνεδριάζει από τις 08.00. Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιεί και το «υπουργικό συμβούλιο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης