Κλείνουν τον αυτοκινητόδρομο οι λατόμοι-Διαμαρτύρονται για έλλειψη υλικών

Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν, από τις 7:00 το πρωί, οι εταιρίες κατασκευής σκυροδέματος και λατόμευσης στην Πάφο και ταυτόχρονα πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας. 

Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, οι εταιρίες βγήκαν στους δρόμους, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη υλικών λατόμευσης που παρατηρείται στις ζώνες λατόμευσης της επαρχίας Πάφου και κυρίως στην κοινότητα Ανδρολύκου. Μέσα από την εκδήλωση διαμαρτυρίας, οι εταιρίες ζητούν την παραχώρηση νέων ζωνών για εξαγωγής των πρώτων υλών για την κατασκευή του σκυροδέματος.

Από την πλευρά της, η Όλγα Αθηνοδώρου, εκπρόσωπος των εταιρειών, δήλωσε ότι οι εταιρείες του κλάδου διαμαρτύρονται για την έλλειψη υλικών λατόμευσης στις υφιστάμενες ζώνες λατόμευσης της επαρχίας Πάφου και κυρίως στην κοινότητα Ανδρολύκου.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε, μετά την διευθέτηση συνάντησης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Καδή. Οι εταιρείες αξιώνουν την παραχώρηση νέων ζωνών για εξαγωγή των πρώτων υλών για την κατασκευή του σκυροδέματος.

Η σημερινή κινητοποίηση περιλαμβάνει το κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου Πάφου-Λεμεσού και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας από τις 7.00 μέχρι τις 9.00 το πρωί. Οι κατασκευαστές σκυροδέματος και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα λατομεία διαμαρτύρονται για πολύχρονη καθυστέρηση στον καθορισμό νέων ζωνών, τη στιγμή που, όπως λένε, τα αποθέματα στις υφιστάμενες έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί.

Λόγω της απεργίας, η Αστυνομία προέβη στη λήψη μέτρων, ώστε να διευκολυνθεί η τροχαία κίνηση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην περιοχή βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας, όπου διοχετεύουν την τροχαία κίνηση μέσω παρακαμπτήριων δρόμων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις