Δίνει υποσχέσεις για βελτίωση της οικονομίας και συνδέει με Αμπντούλ Χαμίντ ο Ερντογάν

Υποσχέσεις για βελτίωση της τουρκικής οικονομίας και της κατάστασης των Τούρκων πολιτών μοίρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνδέοντας εν μέρει αυτή την προοπτική με την παραγωγή και εξαγωγή εκ μέρους της Τουρκίας φυσικού αερίου.

Μιλώντας στα εγκαίνια εργοστασίου πυρομαχικών ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε στο πλαίσιο αυτό αναφορές στις έρευνες του γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίντ Χαν αλλά και στα άλλα τουρκικά γεωτρύπανα.

 «Παρακολουθήσατε τα γεωτρύπανα μας στην τηλεόραση;» ανέφερε ο Τ. Ερντογάν απευθυνόμενος στους οπαδούς του και τόνισε ότι περιμένει καλά νέα από το «4ο γεωτρύπανο στη Μερσίνα στη Γαλάζια Πατρίδα» όπως με την «ανακάλυψή μας στη Μαύρη Θάλασσα».

Ενεργειακή γέφυρα

«Μετατρέψαμε τη χώρα μας στη σημαντικότερη ενεργειακή γέφυρα με έργα αγωγών. Πραγματοποιούμε έρευνες και γεωτρήσεις με δικά μας πλοία. Από τη στιγμή που θα εξάγουμε φυσικό αέριο, αυτή η χώρα θα είναι εντελώς διαφορετική» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Δεν στάλθηκε στις αμφισβητούμενες περιοχές

Στο μεταξύ σε ένα βίντεο διάρκειας σχεδόν 7 λεπτών, το κρατικό κανάλι της Τουρκίας, TRT, παρουσιάζει εντυπωσιακά πλάνα μέσα από το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, το τέταρτο κατά σειρά που πριν από τέσσερις ημέρες άρχισε το “ταξίδι” του στην Ανατολική Μεσόγειο για γεωτρήσεις.

Στο καθαρά προπαγανδιστικό βίντεο, δεν λείπουν οι αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα» και στους «παράνομους ισχυρισμούς της Ελλάδας και της Κύπρου», ενώ τονίζεται πως «το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν δεν στάλθηκε στις λεγόμενες αμφισβητούμενες περιοχές».

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του εσωτερικού πλοίου, γίνεται η σχετική περιγραφή ως εξής: «Το πλοίο, που αποτελείται από συνολικά 9 ορόφους, είναι 7ης γενιάς. Το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, ένα από τα πέντε κορυφαία πλοία στον κόσμο, έχει τη δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις σε βάθος 12.200 μέτρων. Η πρώτη θέση υπηρεσίας του γιγαντιαίου πλοίου ήταν το πηγάδι Yorukler-1 στην Ανατολική Μεσόγειο… Από το 2013 ο στόλος ενισχύθηκε. Ανοίχτηκαν 80 ρηχά και βαθιά θαλάσσια πηγάδια. Έγιναν “ακτινογραφίες” στην περιοχή της Γαλάζιας Πατρίδας».

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται δηλώσεις του υπουργού ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως «ο ισχυρισμός της ελληνοκυπριακής διοίκησης στην Ανατολική Μεσόγειο είναι παράνομος. Η Τουρκία, από την πλευρά της, προστατεύει τα χωρικά ύδατα της πατρίδας και στην περιοχή, αλλά και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Γι’ αυτό η Αθήνα παρακολουθούσε στενά τη διαδρομή του πλοίου. Ωστόσο, το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν δεν στάλθηκε στις λεγόμενες αμφισβητούμενες περιοχές…».

Πηγή: In.gr

Δειτε Επισης

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία-Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
Στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια ο Σι Τζινπίνγκ-Κρίσιμες επαφές με Μακρόν για τις σχέσεις ΕΕ με Κίνα
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
Λουκέτο στο Al Jazeera αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ