Τουλάχιστον 30 αντάρτες νεκροί στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας

Τουλάχιστον 30 αντάρτες σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε σημείο συνοριακής διέλευσης που ελέγχουν οι αντάρτες στη μεθόριο Συρίας-Τουρκίας, δήλωσαν ακτιβιστές τους οποίους επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τη ζώνη εκρηκτικών την οποία φορούσε στο συνοριακό πέρασμα που βρίσκεται στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με την ομάδα αυτή των ακτιβιστών.
 
Μια άλλη ομάδα ακτιβιστών, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιβεβαίωσε από την πλευρά του την έκρηξη, λέγοντας πως ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα σε ένα λεωφορείο που μετέφερε μαχητές των ανταρτών από το τουρκικό έδαφος στη Συρία. Το Παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανέφερε πως Τούρκοι συνοριακοί φρουροί σκοτώθηκαν από την έκρηξη, κάτι που δείχνει ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην τουρκική πλευρά του συνοριακού περάσματος.
 
Το πρακτορείο Ρόιτερς, που επικαλείται επίσης το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρει πως από την έκρηξη που προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας μέσα σε λεωφορείο κοντά στο σημείο συνοριακής διέλευσης σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 25, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά.
 
Σε μία άλλη εξέλιξη στο Ιράκ, ένας εικονολήπτης της κουρδικής τηλεόρασης σκοτώθηκε και ένας άλλος δημοσιογράφος τραυματίστηκε ενώ κάλυπταν τις μάχες κοντά στη Μοσούλη, προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ, όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua αξιωματούχος της περιφερειακής ένωσης δημοσιογράφων.
 
Ο Μοστάφα Σάεντ, εικονολήπτης του κουρδικού δορυφορικού καναλιού, σκοτώθηκε κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας, γνωστές ως πεσμεργκά, και στους μαχητές του ΙΚ ανατολικά της Μοσούλης, περίπου 400 χλμ. βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, της Βαγδάτης, δήλωσε αξιωματούχος της Ενωσης Δημοσιογράφων του Κουρδιστάν. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκε επίσης σοβαρά ο Χάιμαν Νανκλί, δημοσιογράφος της κουρδικής τηλεόρασης, δήλωσε ο ίδιος. Το Kurdistan TV είναι ένας κουρδικός δορυφορικός τηλεοπτικός σταθμός που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (KDP), του οποίου ηγείται ο πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί.
 
Ξεκίνησε να εκπέμπει το 1999 και ήταν ο πρώτος κουρδικός δορυφορικός σταθμός στην ημι-αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν. Το επεισόδιο συνέβη ενώ κάλυπταν τις μάχες εναντίον του ΙΚ ανατολικά και βορειοανατολικά της Μοσούλης, καθώς οι στρατιώτες κατάφεραν να ανακαταλάβουν εννέα χωριά αφού εκδίωξαν τους μαχητές του ΙΚ.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση
Η Ισπανία έριξε από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Ουίλιαμ και Κέιτ θα μείνουν στο εξοχικό στο Νόρφολκ για το Πάσχα, μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια
«Μήνυμα» προς τη Χαμάς ήταν η ακύρωση της επίσκεψης ισραηλινής αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ
Θέλει και η Τουρκία να στείλει πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
«Η γέφυρα μόλις κατέρρευσε»-Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της τραγωδίας