Όσα θυμάται η Αναστασία από την νύχτα που βιάστηκε από τον διαβόητο «Νight Stalker»

Βιασμοί, στυγερές δολοφονίες, σατανιστικά σύμβολα, απαγωγές, παιδοφιλία, ληστείες... Το «ρεπερτόριο» του serial killer με το παρατσούκλι «Night Stalker» υπήρξε πραγματικά ανεξάντλητο και έκανε εκατομμύρια Αμερικανούς να ταυτίσουν το όνομα του Ρίτσαρντ Ραμίρεζ με τον τρόμο, την απόγνωση και την σχεδόν υπερφυσική μοχθηρία.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων στο Netflix «ρίχνει φως» στην σοκαριστική δράση του ανθρώπου που είχε σκορπίσει τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες στα μέσα της δεκαετίας του '80, κάνοντας τους πολίτες να κλειδαμπαρώνουν τα σπίτια τους και να σπεύδουν μαζικά να προμηθευτούν όπλα. Ο διαταραγμένος serial killer έμπαινε μεσα σε σπίτια από παράθυρα και πόρτες, σκότωνε, βίαζε αδιάκριτα παιδιά και ηλικιωμένους, έκλεβε ό,τι πολύτιμο έβρισκε και αποχωρούσε σαν κύριος, έχοντας προηγουμένως φάει κάποιο σνακ ή ζωγραφίσει μια πεντάλφα στους τοίχους.

Χρησιμοποιούσε ό,τι όπλο έβρισκε, μαχαίρια, ματσέτες, σφυριά και περίστροφα, ενώ φαίνεται να αποφάσιζε με τελείως τυχαίο τρόπο ποιο από τα θύματά του θα σκότωνε με ανατριχιαστική βιαίοτητα, και σε ποιο θα επέτρεπε να ζήσει.

Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ της συνδρομητικής πλατφόρμας εστιάζει κυρίως στα βήματα της έρευνας που οδήγησαν στη σύλληψη του διαταραγμένου δράστη, του οποίου «η μοχθηρία ξεπερνούσε τα όρια της ανθρώπινης κατανόησης» σύμφωνα με τα λόγια ενός δικαστή. Δείχνει πώς οι δυο ερευνητές που είχαν αναλάβει την υπόθεση αξιοποίησαν κάθε μαρτυρία και διαθέσιμο στοιχείο για να φτάσουν βήμα-βήμα στον Ρίτσαρντ Ραμίρεζ μέσα σε διάστημα αρκετών μηνών και ενώ τα θύματα του «Night Stalker» αυξάνονταν με δραματικό ρυθμό. Ένα κρίσιμο κομμάτι του παζλ ήταν η μαρτυρία της Αναστασία Χρονάς, ενός 6χρονου κοριτσιού που απήχθη μέσα από το δωμάτιό της μια νύχτα από τον Ραμίρεζ, μεταφέρθηκε σε μια άγνωστη τοποθεσία όπου κακοποιήθηκε σεξουαλικά, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη από τον serial killer.

H αφήγησή της 41χρονης σήμερα Αναστασίας στο ντοκιμαντέρ συγκλονίζει. Η γυναίκα περιγράφει πώς ένα βράδυ του Φλεβάρη του 1985 και ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι της, μισοξύπνησε ξαφνικά ακούγοντας ένα παράθυρο να ανοίγει. Ένας άνδρα, ο οποίος το μισοκοιμισμένο παιδί πέρασε αρχικά για συγγενή, την πήρε αγκαλιά, την έβγαλε από το παράθυρο και την έβαλε μέσα στο αυτοκίνητο. Η Αναστασία εξηγεί πώς συνειδοποίησε ότι κάτι πάει στραβά μέσα στο αυτοκίνητο, όταν ο Ρίτσαρντ Ραμίρεζ της είπε να ανοίξει το ντουλαπάκι, αποκαλύπτοντας ότι μέσα υπήρχε ένα όπλο. «Απλά να ξέρεις ότι βρίσκεται εκεί» της είπε και αμέσως ξεκίνησε ο τρόμος, με τον παιδόφιλο να ζητάει από το μικρό κορίτσι «να τον κοιτάξει και να τον αγγίξει».

Ο Ραμίρεζ μετέφερε τη μικρή Αναστασία μέσα σε έναν σάκο σε ένα βρώμικο, σκοτεινό και παράξενο δωμάτιο. Εκεί συνεχίστηκε η κακοποίησή της για ώρες, ενώ το κοριτσάκι παρακαλούσε τον βασανιστή του να σταματήσει, λέγοντας ότι πονάει, και τον ρωτούσε «γιατί το έκανε αυτό».

Πολλές φορές του ζητούσε να πάει στην τουαλέτα, απλά και μόνο για να τον κάνει να σταματήσει για λίγο. Εκείνος την πήγαινε στο νεροχύτη, μετά την γυρνούσε στο δωμάτιο και συνέχιζε.

Σε ένα συγκλονιστικό σημείο της αφήγησής της, η Χρονάς λέει ότι κάποιες στιγμές το βλέμμα του Ραμίρεζ έδειχνε σχεδόν ότι λυπόταν που της έκανε όλα αυτά τα πράγματα. «Όμως δεν λυπόταν πραγματικά, επειδή συνέχιζε», λέει σήμερα η 41χρονη Αναστασία. Κάμποση ώρα αργότερα, ο Ραμίρεζ έβαλε ξανά την μικρούλα σε ένα σάκο, τη μετέφερε έξω από ένα φαρμακείο και της είπε να μπει μέσα και να ζητήσει να ειδοποιήσουν τους γονείς της, για να έρθουν να την πάρουν. Μέχρι σήμερα, όπως λέει, δεν έχει ιδέα γιατί την άφησε να φύγει.

Μερικούς μήνες μετά, όταν ο serial killer και βιαστής συνελήφθη τελικά με παρέμβαση πολιτών, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του από τις Αρχές, το κοριτσάκι τον ξεχώρισε κατευθείαν μέσα από μια γραμμή αναγνώρισης υπόπτων. Ο ντετέκτιβ Φρανκ Σαλέρνο χαρακτήρισε τη γενναιότητα και την ψύχραιμη στάση της «απίστευτη για 6χρονη».
Ο Ραμίρεζ, που ήταν 2ος στη σειρά αναγνώρισης, είπε δυνατά τις φράσεις «σκάσε σκρόφα» και «πού είναι τα λεφτά», μετά από υπόδειξη των αστυνομικών. Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τους μάρτυρες αν έχουν κάποια απορία, η μικρούλα αμέσως και χωρίς κανένα δισταγμό σήκωσε το χέρι και ρώτησε «γράφω το νούμερο δύο ή τη λέξη δύο;».
Παρόλο που το κοριτσάκι ήταν πρόθυμο να καταθέσει στο δικαστήριο «για να μην πάθει κανένα άλλο παιδάκι ό,τι έπαθε εκείνη», οι Αρχές τελικά επέλεξαν να μην βάλουν τα ανήλικα θύματά του σε αυτή την τραυματική διαδικασία, αφού τα στοιχεία επαρκούσαν για να καταδικαστεί ο Ραμίρεζ εις θάνατο για δεκάδες άλλα εγκλήματα. Η γενναία αντιμετώπιση του παιδιού πάντως, όταν οι αστυνομικοί πηγαν να τη ρωτήσουν αν θα κατέθετε, έκανε τους σκληροτράχηλους άνδρες να βάλουν κυριολεκτικά τα κλάματα.

Σήμερα η γενναία Αναστασία είναι 41 ετών και αποφασισμένη να μην αφήσει ποτέ αυτήν την επώδυνη εμπειρία που βίωσε στα παιδικά της χρόνια να την καθορίσει. Είναι παντρεμένη και έχει πλέον δικά της παιδιά. «Μεγάλωσα, πήγα σχολειο, παντρεύτηκα. Έχω οικογένεια, δεν άφησα αυτό [που έζησα] να με μετατρέψει σε ό,τι ήταν εκείνος», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Ρίτσαρντ Ραμίρεζ καταδικάστηκε εις θάνατον έχοντας βρεθεί ένοχος για 13 φόνους, 5 απόπειρες δολοφονίας, πολλούς βιασμούς και ληστείες. Το 2013 πέθανε σε ηλικία 53 ετών στη φυλακή από λέμφωμα, ενώ περίμενε να εκτελεστεί η ποινή του.

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών