Νίκησε τον κορωνοϊό μετά από 222 μέρες 56χρονος στη Βρετανία-«Χτύπησα την πόρτα της αιωνιότητας, αλλά ευτυχώς δεν άνοιξε»

Ο 56χρονος είναι ο ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλεύεται τις περισσότερες ημέρες σε νοσοκομείο στη Μεγάλη Βρετανία. Όπως σημειώνει το ITV, η οικογένειά του αποκάλυψε ότι δεν τους είχαν δώσει ελπίδα να επιβιώσει. Και όμως ο άνδρας τους διέψευσε και βγήκε νικητής!

Ο Αλί, πατέρας 5 παιδιών και οδηγός ταξί, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στα τέλη Μαρτίου, την ώρα που Βρετανία τέθηκε σε lockdown. Ο 56χρονος είχε χάσει τη γεύση του και υπέφερε από υψηλό πυρετό. Τότε, κανείς δεν ήξερε ότι θα επέστρεφε σπίτι μετά από σχεδόν επτά μήνες.

Ο άνδρας εισήχθη σε ΜΕΘ και ήταν σε κώμα, όπου υπέστη καρδιακή προσβολή, ηπατική, νεφρική και πνευμονική ανεπάρκεια αλλά και γάγγραινα. Όπως είπε στο ITV News «χτύπησα την πόρτα της αιωνιότητας μερικές φορές, αλλά η πόρτα δεν άνοιξε, ευτυχώς».

Στην οικογένειά του είπαν τρεις φορές ότι δεν θα τα καταφέρει, αλλά αφού ανάρρωσε, επέστρεψε στο σπίτι στις 11 Νοεμβρίου. «Δεν ξέρω πώς το κατάφερα, πραγματικά δεν ξέρω», δηλώνει, προσθέτοντας ότι δεν είχε ιδέα ότι ήταν τόσο πολύ καιρό σε κώμα

Ο Σακαλιόγκλου είπε ότι δεν έχει ιδέα ότι ήταν τόσο πολύ σε κώμα. Η ανάρρωσή του ήταν εξίσου δύσκολη, καθώς στην αρχή δεν μπορούσε να κινήσει ούτε ένα δάχτυλο. «Οι πραγματικοί ήρωες είναι οι νοσοκόμες, οι γιατροί, που είναι εκεί έξω που κάνουν υπέροχη δουλειά. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε επιβιώσει», είπε, μεταξύ άλλων.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δειτε Επισης

Στο παρά πέντε εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή-Κοντά σε συμφωνία η Χαμάς, επιφυλάξεις από το Ισραήλ
Η αντίδραση της Ιαπωνίας στις δηλώσεις Μπάιντεν-«Λυπηρό ότι χαρακτήρισε τη χώρα «ξενόφοβη»
Έβαλε στη λίστα καταζητούμενων τον Ζελένσκι η Ρωσία
Επανεξελέγη ο Σαντίκ Καν δήμαρχος Λονδίνου
Εξέφρασε ανησυχίες η Ρωσία-«Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται σοβαρά για μια πιθανή σύγκρουση μαζί μας»
Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής του Αγίου φωτός στα Ιεροσόλυμα
Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών καταρρίφθηκαν στο Βιετνάμ τον Απρίλιο
Ομάδες ενόπλων έκλεψαν πολλά εκατομμύρια από χρηματοκιβώτια τραπεζών στη Γάζα
Δεκατρείς νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Αϊτή
Τραγωδία για τον Τζούροβιτς-Δήλωσε την Παρασκευή την εξαφάνιση του γιου του και τον βρήκαν νεκρό