Ράβε ξήλωνε σε έξι πολιτείες-Ισχνό προβάδισμα Μπάιτεν, τα ανατρεπτικά σενάρια

Ενα βήμα πίσω έκανε ο Τζο Μπάιντεν στον δρόμο του προς τον Λευκό Οίκο, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών οι εκλέκτορες της Αριζόνα, οι οποίοι είχαν κλειδώσει από χθες υπέρ της δική του υποψηφιότητας, πλέον είναι διεκδικήσιμοι κι από τον Ντόναλτ Τραμπ, με τη διαφορά ανάμεσα τους κατά την καταμέτρηση των νέων καλπών να έχει σμικρυνθεί.
 
Πλέον το αποτέλεσμα στην Αριζόνα με τους 11 εκλέκτορες είναι αναστρέψιμο, συνεπώς πλέον οι ανοικτές πολιτείες είναι έξι και όχι πέντε. Η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι κοντά στις 69 χιλιάδες ψήφους και ο Τραμπ έχει αξιοσημείωτη δυναμική. Είναι ενδεικτικό ότι η διαφορά των δύο υποψηφίων στη Νεβάδα είναι μόλις οκτώ χιλιάδες ψήφοι. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι ο Μπάιντεν να κερδίσει την πολιτεία της Αριζόνα και της Νεβάδα και με αυτόν τον τρόπο να πετύχει τον μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων. 
 
Μάλιστα στο καλύτερο για τον ίδιο σενάριο, ο Μπάιντεν μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα και σε κάποιες άλλες πολιτείες, όπως η Τζίορτζια ή Πενσυλβάνια και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά του δημιουργώντας και δεδομένα μεγαλύτερης νίκης απέναντι στον Τραμπ.
 
Το σενάριο που θέλει τον Τραμπ να ανατρέπει το αποτέλεσμα περιλαμβάνει πολλές εκδοχές. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να διατηρήσει την πρωτιά του στις κρίσιμες πολιτείες της Πενσυλβάνια, της Τζιόρτζια, της Αλάσκα και της Βόρειας Καρολίνα. Αν εξασφαλίσει αυτές τις πολιτείες, τότε φτάνει στους 268 εκλέκτορες και χρειάζεται άλλους δύο. 
 
Οι μόνοι διαθέσιμοι για να τους αντλήσει είναι αυτή της Νεβάδα και της Αριζόνα, έξι και έντεκα αντίστοιχα. Αν καταφέρει να αναστρέψει την κατάσταση σε μια από αυτές της δύο πολιτείες τότε θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών, ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές με βάση τη δυναμική που παρουσιάζει η καταμέτρηση αυτή την ώρα, αυτό το σενάριο είναι απομακρυσμένο, αν και όπως έχει ήδη αναφερθεί η διαφορά για παράδειγμα στη Νεβάδα είναι μόλις οκτώ χιλιάδες ψήφοι.
 
Αυτός είναι και ο λόγως άλλωστε που ενώ έχουν συμπληρωθεί 24 ώρες από τότε που έκλεισαν και οι τελευταίες κάλπες, δεν υπάρχει τελικό αποτεέλσμα, και όλες οι ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την πιο δραματική εκλογική διαδικασία των τελευταίων δεκαετιών. 
 

Δειτε Επισης

Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
Στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια ο Σι Τζινπίνγκ-Κρίσιμες επαφές με Μακρόν για τις σχέσεις ΕΕ με Κίνα
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
Λουκέτο στο Al Jazeera αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ
Ένα ζευγάρι και το παιδί τους σκοτώθηκαν από πλήγμα στο νότιο Λίβανο
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Επίθεση με ρουκέτες της Ρωσίας στην Ουκρανία-Δύο νεκροί και έξι τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες