Τραύματα σε κοιλιά και θώρακα φέρει ο ιερέας από την επίθεση στη Γαλλία

Αποτροπιασμό στη διεθνή κοινότητα προκαλεί η νέα επίθεση σε ναό της Λυών. Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης χρησιμοποίησε πριονισμένο κυνηγετικό όπλο, πυροβόλησε -τουλάχιστον- δυο φορές τον ιερέα και διέφυγε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρόμος στη Γαλλία, πυροβόλησαν ιερέα-Νέα επίθεση σε εκκλησία

Ο ιερέας, 52 ετών, κατά τις πρώτες πληροφορίες, εκείνη την ώρα έκλεινε τον ναό. Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης έχει καταγωγή από τα Χανιά και είναι πατέρας δυο παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του. Ο ιερέας δέχθηκε πυρά από τον δράστη και σύμφωνα με πληροφορίες από τα γαλλικά ΜΜΕ φέρει τραύματα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα.
 
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το επεισόδιο είναι σε εξέλιξη και αφορά την περιοχή Place Jean-Mace. Εχουν γίνει συστάσεις στους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους καθώς ο δράστης παραμένει ασύλληπτος. Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών, Gerard Darmanin, ενεργοποίησε την Μονάδα Κρίσης στο υπουργείο του για να παρακολουθήσουν την απόπειρα δολοφονίας του Ελληνα ιερέα στην Λυών.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Mακρόν έγραψε στο twitter ότι: «Σε αντίθεση με όσα έχω ακούσει και έχω δει πολλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες, η χώρα μας δεν έχει κανένα πρόβλημα με καμία θρησκεία. Όλες ασκούνται ελεύθερα! Χωρίς στιγματισμό: η Γαλλία είναι προσκολλημένη στην ειρήνη και τη ζωή μαζί».

Καταδικάζει την επίθεση το ελληνικό ΥΠΕΞ

Την επίθεση εναντίον Ορθόδοξου Ιερέα Ελληνικής καταγωγής πλησίων του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών της Γαλλίας, καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον Ορθοδόξου Ιερέα Ελληνικής καταγωγής πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών της Γαλλίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Γαλλικές αρχές».

Σαρλ Μισέλ: Καταδικάζουμε τη φρικτή πράξη

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λυών προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λυόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

 

 

«Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη #στη δημοκρατία» κατέληξε ο Σαρλ Μισέλ.
 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας