Εισαγγελική έρευνα από την Τουρκία εναντίον του Charlie Hebdo για το σκίτσο με Ερντογάν

Έρευνα εναντίον του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo ξεκίνησε η τουρκική εισαγγελία για τη γελοιογραφία που απεικονίζει τον Τούρκο Πρόεδρο να σηκώνει τη φούστα Μουσουλμάνας αναφωνώντας “Ωωω ο Προφήτης’.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας «ο λαός μας να μην έχει αμφιβολία ότι θα γίνουν τα απαραίτητα νομικά και διπλωματικά βήματα. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με συνετό αλλά αποφασιστικό τρόπο απέναντι σε αυτά τα χωρίς επίπεδο και προσβλητικά βήματα που έχουν κακή πρόθεση». 

Σε μήνυμά του στο twitter, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν καταδικάζει «έντονα τη δημοσίευση του γαλλικού περιοδικού για τον Πρόεδρό μας, το οποίο δεν έχει σεβασμό σε ιερό και όσιο».

«Αυτά αποκαλύπτουν μόνο τους δικούς τους εθισμούς και τις ανήθικες συμπεριφορές. Οι επιθέσεις στα ατομικά δικαιώματα δεν είναι χιούμορ και ελευθερία έκφρασης. Στόχος αυτών των δημοσιεύσεων που στερούνται ηθικής και ευπρέπεια είναι να σπείρει το μίσος και την έχθρα», αναφέρει.

Προσθέτει ότι «η μετατροπή της ελευθερίας της έκφρασης σε έχθρα απέναντι σε θρησκείες και πεποιθήσεις μπορεί να είναι μόνο προϊόν μιας άρρωστης νοοτροπίας. Όλοι όσοι διαθέτουν κοινή λογική πρέπει να καταδικάσουν και να απορρίψουν αυτήν την αηδιαστική δημοσίευση».  

Ο διευθυντής επικοινωνίας της προεδρίας Φαχρετίν Αλτού στο δικό του μήνυμα στο twitter αναφέρει ότι «η αντι-μουσουλμανική ατζέντα του Γάλλου προέδρου Μακρόν αποφέρει καρπούς! Το Charlie Hebdo δημοσίευσε μια σειρά αποκαλούμενα κινούμενα σχέδια γεμάτα με περιφρονητικές εικόνες του προέδρου μας. Καταδικάζουμε αυτήν την αήθη προσπάθεια για τη διάδοση του πολιτισμικού ρατσισμού και του μίσους». 

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι σε μήνυμά του επίσης στο τουίτερ αναφέρει ότι «δεν μπορείτε να ξεγελάσετε κανέναν με το να κρύβεστε πίσω από την ελευθερία της σκέψης! Καταδικάζω την ανήθικη δημοσίευση του γαλλικού κουρελιού για τον πρόεδρό μας. Καλώ ευσυνείδητη και με ήθος διεθνή κοινή γνώμη να υψώσει τη φωνή του απέναντι σε αυτό το ρεζιλίκι».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρει επίσης στο τουίτερ ότι «εκείνοι που πιστεύουν ότι οι απαίσιες κατάρες τους αποτελούν χιούμορ, οι ποταπές προκλήσεις τους πολιτικό μήνυμα και η υποκίνηση του μίσους, ελευθερία έκφρασης θα χαθούν στα σκουπίδια της ιστορίας. Η προσβολή είναι το όπλο των ανίσχυρων! Η φωνή του προέδρου μας είναι η φωνή της παγκόσμιας μουσουλμανικής κοινότητας, είναι η ανάσα των καταπιεσμένων». 
 
Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα