Η Εισαγγελία της Αγκυρας μηνύει το Charlie Hebdo για προσβολή του Ερντογάν

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για το τελευταίο σκίτσο του περιοδικού Charlie Hebdo, το οποίο παρουσιάζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας και να αναφωνεί «Ωωωω. Ο Προφήτης».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, με ανάρτηση του στο twitter έκανε λόγο για «προϊόν αρρωστημένες νοοτροπίας» και καταδίκασε το περιεχόμενου του σκίτσου. «Καταδικάζουμε έντονα τη δημοσίευση του γαλλικού περιοδικού, το οποίο δεν έχει ιερό, όσιο και σεβασμό στις αξίες και τον Πρόεδρο μας. Αποκαλύπτουν μόνο τους δικούς τους εθνισμούς και τις ανήθικες συμπεριφορές. Οι επιθέσεις στα ατομικά δικαιώματα δεν είναι χιούμο και ελευθερία έκφρασης.

Ο σκοπός αυτών των δημοσιεύσεων χωρίς ηθική και ευπρέπεια είναι να σπείρει το μίσος και την έχθρα. Η μετατροπή της ελευθερίας της έκφρασης σε έχθρα απέναντι σε θρησκείες και πεποιθήσεις, μπορεί να είναι μόνο προϊόν μιας άρρωστης νοοτροπίας. Όλοι όσοι διαθέτουν κοινή λογική πρέπει να καταδικάσουν και να απορρίψουν αυτή την αήθη δημοσίευση», σημειώνει ο Καλίν. 

Νωρίτερα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, χαρακτήρισε «κουρέλι» το γαλλικό περιοδικό. «Δεν μπορείτε να ξεγελάσετε κανέναν με το να κρύβεστε πίσω από την ελευθερία της σκέψης! Καταδικάζω τη λυπηρή δημοσίευση του γαλλικού κουρελιού για τον πρόεδρό μας. Καλώ ευσυνείδητη και με ήθος διεθνή κοινή γνώμη να υψώσει τη φωνή του απέναντι σε αυτή την ντροπή».

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πρόταση Ισραήλ για ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα με αντάλλαγμα απελευθέρωση ομήρων