Διάγγελμα Μακρόν το απόγευμα, μετά τους 523 νεκρούς-Θα ανακοινώσει ευέλικτο lockdown

Μετά το σοκ των 523 νεκρών χθες από τον κορωνοϊό, ο Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται να ανακοινώσει την επιβολή ενός lockdown σε όλη τη χώρα, αλλά με πιο «ευέλικτα» μέτρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters από το Ελιζέ δεν ανέφεραν το τι ακριβώς θα ανακοινώσει ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος είχε χθες συσκέψεις με ειδικούς ώστε να δουν πως θα περιορίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση ερευνά το ενδεχόμενο ενός εθνικού lockdown από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όχι όμως «οριζόντιου» όπως έκανε τον περασμένο Μάρτιο, στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά με πιο «ευέλικτα» μέτρα, το οποίο θα ισχύει για τουλάχιστον έναν μήνα.

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο Μακρόν
Σύμφωνα με το BFM TV, από τα μέτρα θα αποκλειστούν τα σχολεία, τα οποία θα μείνουν ανοιχτά, ενώ θα γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα μετακινήσεων για τους πολίτες. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Reuters στην αρχή της εβδομάδας πως ορισμένα από τα μέτρα που σκέφτονται είναι ο περιορισμός των κατοίκων στα σπίτια τους τα Σαββατοκύριακα, το κλείσιμο των καταστημάτων νωρίτερα από το συνηθισμένο ωράριο, αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, αντί στις 9 το βράδυ που ισχύει ήδη σε ορισμένες πόλεις. Εκπρόσωποι από το Ελιζέ αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες για τις ανακοινώσεις που θα κάνει στο διάγγελμα ο Μακρόν σήμερα το βράδυ.

Η κατάσταση στην Γαλλία κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη μετά τον θάνατο 523 πολιτών σε 24 ώρες, ενώ την ίδια στιγμή οι ΜΕΘ έχουν αρχίσει να γεμίζουν επικίνδυνα. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γ. Ατάλ ανέφερε πως περιμένουν σε δύο εβδομάδες οι αριθμοί των νοσηλευμένων να έχουν φτάσει στα επίπεδα του Απριλίου. Οι 523 θάνατοι χθες είναι ο υψηλότερος αριθμός που έχει ανακοινωθεί από τις 22 Απριλίου. 

Από την αρχή της πανδημίας η Γαλλία μετρά 35.544 νεκρούς.
Την ίδια ώρα, ακόμη 1.194 ασθενείς με κορωνοϊό χρειάστηκαν νοσηλεία το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 148 διασωληνώθηκαν. Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού τη Δευτέρα ήταν 26.771.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Βαθιά ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις πληροφορίες περί νέων αεροπορικών βομβαρδισμών κατά αμάχων στη Μιανμάρ
Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία