Στο όριο κατάρρευσης σχεδόν 200 αεροδρόμια της Ευρώπης

Σχεδόν 200 αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη βρίσκονται στο όριο να καταρρεύσουν λόγω της δραματικής μείωσης των αεροπορικών ταξιδιών που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή εμπορική υπηρεσία αεροδρομίων την Τρίτη (27/10).

Η κρίση έχει επηρεάσει οικονομικά 193 από τα συνολικά 740 εμπορικά αεροδρόμια στην Ευρώπη και αν τους επόμενους μήνες η κίνηση των επιβατών δεν αρχίσει να ανακάμπτει θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, συμφωνά με την Ευρωπαϊκή Εμπορική υπηρεσία αεροδρομίων (ACI Europe) που προωθεί τα συλλογικά συμφέροντα των αερολιμένων της Ευρώπης και προάγει την επαγγελματική αριστεία στη διαχείριση και τη λειτουργία των αερολιμένων.

Ο εμπορικός οργανισμός αναφέρει ότι τα αεροδρόμια που διατρέχουν κίνδυνο απασχολούν 277.000 άτομα και δημιούργησαν συλλογικά ετήσια έσοδα 12,4 δισ. Ευρώ.

Ο Ολιβιέρ Γιάνκοβετς, γενικός διευθυντής της ACI Europe, δήλωσε ότι «οι αριθμοί δείχνουν μια δραματικά δυσοίωνη εικόνα» για το μέλλον της αεροπορικής βιομηχανίας, η οποία έχει ήδη υποστεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Οκτώ μήνες μετά την κρίση, όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης καίγονται με μετρητά για να παραμείνουν ανοιχτά, με τα έσοδα να μην καλύπτουν το κόστος των επιχειρήσεων, πόσο μάλλον το κόστος κεφαλαίου», δήλωσε ο Γιάνκοβετς. «Ακόμα και τα τοπικά Lockdown από τις κυβερνήσεις οδηγούν τα αεροδρόμια της Ευρώπης πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού κάθε μέρα που περνά».

Εκπρόσωπος της ACI Europe δήλωσε ότι ο οργανισμός δεν θα ονομάσει ποια είναι τα αεροδρόμια που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, για να μην προκληθεί πανικός στους εργαζόμενους και τους ταξιδιώτες. Ωστόσο, σημείωσε ότι τα περισσότερα από τα αεροδρόμια που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι τα μικρά περιφερειακά, τα οποία έχουν δει την απότομη μείωση του αριθμού των επιβατών.

Ο αριθμός των επιβατών στα αεροδρόμια της Ευρώπης το Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 75% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Η ACI Europe δήλωσε ότι το σύνολο των «χαμένων επιβατών» από τότε που ξεκίνησε η πανδημία ανήλθε σε 1,3 δισεκατομμύρια.
 
 
Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη