Τετάρτη 28 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η Γαλλία απελαύνει 231 αλλοδαπούς υπόπτους για εξτρεμιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις

  18/10/2020 22:03
Η Γαλλία απελαύνει 231 αλλοδαπούς υπόπτους για εξτρεμιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις

Η Γαλλία απελαύνει 231 αλλοδαπούς υπόπτους για εξτρεμιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις

  18/10/2020 22:03

Η Γαλλία ετοιμάζεται να απελάσει 231 αλλοδαπούς, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα παρακολούθησης της κυβέρνησης για ύποπτες, εξτρεμιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.

Η απόφαση αυτή έρχεται δύο ημέρες αφότου ένας 18χρονος Τσετσένος, γεννημένος στη Ρωσία, αποκεφάλισε τον Γάλλο καθηγητή ιστορίας, Σαμουέλ Πατί, στην περιφέρεια Ιβελίν, βόρεια του Παρισιού.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ωστόσο, που είναι αρμόδιο για τις απελάσεις, δεν ήταν διαθέσιμο να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία. Σήμερα χιλιάδες πολιτών βγήκαν στους δρόμους στο Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις για να αποτίσουν φόρο τιμής στον

Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πιέζεται από τα συντηρητικά και ακροδεξιά κόμματα να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στους αλλοδαπούς που θεωρούνται απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Το Συμβούλιο Άμυνας της Γαλλίας συνεδρίασε απόψε, παρουσία του προέδρου και κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησής του.

Συγκεκριμένες απαντήσεις σε φαινόμενα ακραίου ισλαμισμού ζητά ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις τόσο άμεσα, όσο και μεσοπρόθεσμα προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Πληροφορίες της γαλλικής Le Figaro κάνουν λόγο για επεξεργασία νομικού πλαισίου που να αντιμετωπίζει πιο συνολικά και εις βάθος φαινόμενα διχασμού και ακραίου ισλαμισμού στη χώρα. Φαίνεται πως επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρόεδρο της Γαλλίας ή τον πρωθυπουργό της χώρας μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Πηγή: iefimerida.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας