Σκέψεις να δοθεί το όνομα του δολοφονηθέντος καθηγητή στο σχολείο που δίδασκε

Η τοπική Αρχή στην οποία υπάγεται το γυμνάσιο όπου δίδασκε ο καθηγητής ιστορίας που βρήκε φριχτό θάνατο από το χέρι του 18χρονου Τσετσένιου στη Γαλλία, αναμένεται να προτείνει να δοθεί το όνομά του στο σχολικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Yvelines-infos.fr, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του ιστορικού που αποκεφαλίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας σοκ στη Γαλλία, οι τοπικοί άρχοντες αναμένεται να προτείνουν τη μετονομασία του σχολείου σε Σαμουέλ Πατί.

«Είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με οποιοδήποτε κόστος την ελευθερία της έκφρασης και να μην υποχωρήσουμε μπροστά στη βαρβαρότητα» σημειώνουν από την περιφέρεια Ιβελίν, βόρεια του Παρισιού, στην οποία υπάγεται το σχολικό συγκρότημα.

Στη συγκέντρωση στη μνήμη του καθηγητή και μέλη της κυβέρνησης της Γαλλίας
Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις στη Γαλλία, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην τρομοκρατική ενέργεια και να αποτίσει φόρο τιμής στον καθηγητή που βρήκε τραγικό θάνατο, επειδή έδειξε τα σκίτσα του Μωάμεθ στην τάξη του. 

Μεταξύ των συγκεντρωμένων στην πλατεία δημοκρατίας στο Παρίσι, βρέθηκε και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, ο οποίος και έγραψε στο twitter: «Δεν μας τρομάζετε. Δεν φοβόμαστε. Δεν θα μας χωρίσετε. Είμαστε η Γαλλία!».

Στο σημείο και ο υπουργό Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ που δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Θα καταφέρουμε να νικήσουμε τους εχθρούς της δημοκρατίας, αλλά θα το κατορθώσουμε μόνο αν είμαστε όλοι ενωμένοι» είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει να προστατεύσουμε κάθε εκπαιδευτικό όταν αντιμετωπίζει παρόμοια περιστατικά». Όπως έγινε γνωστό, η Γαλλία θέτει σε λειτουργία γραμμή βοήθειας για τους εκπαιδευτικούς στη χώρα.

Ενέδρα του 18χρονου στον άτυχο καθηγητή στη Γαλλία
Σύμφωνα με αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής, ο άνδρας που αποκεφάλισε τον καθηγητή περίμενε έξω από το σχολείο και ζήτησε από μαθητές να προσδιορίσουν τον στόχο του.

Στην συνέχεια, ο άνδρας δημοσίευσε εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του καθηγητή και πατέρα ενός παιδιού, Σαμουέλ Πατί, ο οποίος είχε δείξει αμφιλεγόμενα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στους μαθητές του.

Ο 47χρονος δάσκαλος Σαμουέλ Πατί
Ο δράστης ακολούθως πυροβόλησε κατά των αστυνομικών προτού πέσει νεκρός από τα πυρά τους. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, 9 άτομα έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται για πιθανές σχέσεις με τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Η επίθεση έλαβε χώρα την Παρασκευή περίπου στις 5 το απόγευμα κοντά στο College du Bois d'Aulne, όπου διδάσκει ο 47χρονος καθηγητής, στο προάστιο του Παρισιού Ιβελίν Βαλ Ντ’ Ουάζ. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η επίθεση έφερε όλα τα χαρακτηριστικά μιας «ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης» και πως ο καθηγητής δολοφονήθηκε επειδή «δίδαξε ελευθερία έκφρασης».

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε αναβρασμό τα αμερικανικά πανεπιστήμια για τη Γάζα-Συλλήψεις, καταλήψεις και διακοπή μαθημάτων
Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν αγορές όπλων αξίας 6 δισ. δολαρίων προορισμένων για τις δυνάμεις του Κιέβου
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Πιθανή πρόταση Ισραήλ στη Χαμάς για απελευθέρωση μερικών ομήρων
Καθυστερεί ο τουρκικός ανθρωπιστικός στολίσκος προς Γάζα
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα