Συνεχίζει την προέλασή του ο κορωνοϊός σε διάφορες χώρες παγκοσμίως

Συνεχίζονται να εντοπίζονται, παγκοσμίως, χιλιάδες άτομα που να έχουν μολυνθεί από την Covid-19, κυρίως στη Γαλλία, στην Ινδία, στην Αργεντινή και στην Βραζιλία, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι θάνατοι αγγίζοντας και τις 113.000 στην Ινδία.
 
Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι εντοπίστηκαν 25.086 νέες μολύνσεις από την Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με τα 30.621 κρούσματα της προηγούμενης μέρας.
 
Επίσης τις τελευταίες 24 ώρες 122 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο κατά τη νοσηλεία τους σε νοσοκομεία σε σύγκριση με 88 χθες Πέμπτη.
 
Μαζί με τους θανάτους που καταγράφηκαν σε γηροκομεία (οι αριθμοί θανάτων σε οίκους ευγηρίας συχνά ανακοινώνονται σωρευτικά από μέρες) - ο απολογισμός των νεκρών από την Covid-19, έφτασε σήμερα τους 178. Από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα αθροιστικά ανέρχονται σε 834.770, ενώ οι θάνατοι σε 33.303.
 
Εξάλλου, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 7.830 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 348.577, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.
 
Το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκε στους 9.734 νεκρούς, καθώς άλλοι 33 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, κατά την ίδια πηγή.
 
Στην Ινδία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία έφθασε τα 7.432.680 σήμερα, καθώς το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν ακόμη 62.212 περιπτώσεις, ενώ ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 112.998, καθώς ακόμη 837 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.
 
Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 795.087. Είναι η πρώτη φορά που πέφτουν κάτω από τα 800.000 αφότου η πανδημία έφθασε στο ζενίθ της. Πάνω από 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί.
 
Εξάλλου, το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 16.546 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των πολιτών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό να ανέρχεται σε 965.609.
 
Το ίδιο διάστημα, άλλοι 381 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται σε 25.723 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έχει φθάσει τους 4.346.
 
Στην Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 754 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 30.914 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
 
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 153.214 νεκρούς επί συνόλου 5,2 εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
 
Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 13 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 24 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν "εισαγόμενα", κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια. Έκανε επίσης λόγο για 11 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, από 10 την προηγουμένη.
 
Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 6.751 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν 419 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.
 
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 85.704 νεκρούς επί συνόλου 841.661 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, κατά τα επίσημα δεδομένα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ