Δευτέρα 26 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Βγαίνει και από πάνω ο Ερντογάν-«Οι απέναντί μας θέλουν να προκαλέσουν σύγκρουση»

  01/10/2020 17:19
Βγαίνει και από πάνω ο Ερντογάν-«Οι απέναντί μας θέλουν να προκαλέσουν σύγκρουση»

Βγαίνει και από πάνω ο Ερντογάν-«Οι απέναντί μας θέλουν να προκαλέσουν σύγκρουση»

  01/10/2020 17:19
Η επιλογή των απέναντί μας είναι να προκαλέσουν σύγκρουση, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι με την αποφασιστική στάση της Τουρκίας και του στρατού της, η Ελλάδα αναγκάστηκε να δεχτεί τον διάλογο. 

Στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ο σημαντικότερος αγώνας που έδωσε η Τουρκία στη θάλασσα. Υποστήριξε ότι με την νίκη της ναυμαχίας της Πρέβεζας του οθωμανικού στρατού πριν 482 χρόνια είχε επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή.

“Ως Τουρκία δεν επιδιώκουμε τη διαμάχη, την αδικία και την ανομία στην περιοχή. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας μας. Απέχει πολύ από αυτό η στάση που επέδειξαν η Ελλάδα και ο ε/κ τομέας από το 2003. Όσο για την ΕΕ ως όμηρος της κακομαθημένης Ελλάδας και της του ε/κ τομέα έχει μετατραπεί σε μια δομή αναποτελεσματική, χωρίς ορίζοντα και ρηχή" είπε.

Κάθε κρίση στην οποία παρενέβη η ΕΕ λαμβάνοντας νέες διαστάσεις αυξήθηκε, συνέχισε. Όπως είπε, η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή από το να υλοποιήσει τις πολιτικές που έχει ενώπιόν της. "Αυτοί που εμφανίζονται μπροστά μας με χάρτες οι οποίοι θα μας φυλακίσουν στις ακτές μας προσπάθησαν τη γλώσσα της απειλής και του εκβιασμού. Απέναντι στην πολιτική και διπλωματική δύναμη της Τουρκίας καθώς και  την αποφασιστική στάση της Τουρκίας την οποία στήριξε ο ηρωικός μας στρατός από ξηράς, αέρος και θαλάσσης αναγκάστηκαν να δεχτούν τον διάλογο" είπε.

Ανέφερε τέλος ότι παρά τις εντατικές προσπάθειες της Γερμανίας, ακόμη και αν το πρόβλημα πάει για λύση μέσω διαπραγματεύσεων, "η επιλογή των απέναντί μας είναι να προκαλέσουν σύγκρουση”. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας