Τη διπλωματική παρέμβαση της Αιγύπτου ζητά η Αρμενία για τερματισμό των εχθροπραξιών με Αζερμπαϊτζαν

Τη διπλωματική παρέμβαση της Αιγύπτου ζήτησε η Αρμενία, για τον τερματισμό των εχθροπραξιών με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. 
 
Με επιστολή του, ο Πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ζήτησε συγκεκριμένα την παρέμβασή του στις κλιμακούμενες εχθροπραξίες από το Αζερμπαϊτζάν, έτσι ώστε να συμβάλλει στην ενθάρρυνση του τέλους της αιματοχυσίας και των ανθρώπινων δεινών στις εχθροπραξίες «το συντομότερο δυνατό». 

«Με πόνο και μεγάλη δυσαρέσκεια πρέπει να σας ενημερώσω ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει ξεκινήσει μια άλλη επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία στοχεύει επίσης πολίτες», έγραψε ο Αρμένιος Πρόεδρος Σαρκισσιάν, προσθέτοντας ότι «καθώς γράφω αυτήν την επιστολή, δεκάδες πολίτες και στρατιώτες και των δύο πλευρών έχουν ήδη σκοτωθεί ή τραυματιστεί». 
 
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίτερα αυτό το μήνα από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, στο Κάιρο, ο Αρμένιος ομόλογός του Ζοχράμπ Μνατσακανιάν τόνισε ότι «η Τουρκία έχει υιοθετήσει μονομερή και επιθετική προσέγγιση εναντίον του αρμενικού λαού, ενθαρρύνοντας μια στρατιωτική κλιμάκωση και μεταφέροντας μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο απειλεί την ύπαρξη οποιασδήποτε ειρηνικής λύσης, επειδή είναι μια δύναμη που επιβάλλεται που αποσταθεροποιεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια». Ο Αρμένιος ΥΠΕΞ είχε τότε επισημάνει ότι «οποιαδήποτε απόπειρα αποσταθεροποίησης της περιοχής, ιδίως μέσω της μεταφοράς τρομοκρατών σε ορισμένες περιοχές, είναι εντελώς απαράδεκτη». 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Οκτώ νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη νότια Ουκρανία
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE/Ιρανός ανώτερος αξιωματούχος: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν