Απευθύνεται ξανά στον λαό ο Τζόνσον-Σπάνε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο τα κρούσματα

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον το απόγευμα ώστε να παρουσιάσει την τρέχουσα επιδημιολογική εικόνα αναφορικά με τον κορωνοϊό.
 
Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 7.143 κρούσματα σε ένα 24ωρο, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από την αρχή της πανδημίας.
 
Ο κ. Τζόνσον, που θα πλαισιώνεται από τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο σερ Πάτρικ Βάλανς και τον αρχίατρο για την Αγγλία καθηγητή Κρις Γουίτι, δεν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, αλλά να προειδοποιήσει πως αν τα ισχύοντα μέτρα δεν τηρηθούν και αν δεν ανακοπεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων, τότε οι περιορισμοί θα γίνουν ακόμα πιο αυστηροί.
 
Εντός της ημέρας, επίσης, αναμένεται να ληφθεί απόφαση για πιθανή αυστηροποίηση των ήδη ισχυόντων μέτρων στην περιοχή του Μέρσεϊσαϊντ στη βορειοδυτική Αγγλία.
 
Από σήμερα η απαγόρευση συναντήσεων μελών διαφορετικών νοικοκυριών σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο απαγορεύεται δια νόμου, για πρώτη φορά, σε περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας, όπως το Νιούκαστλ, το Σάντερλαντ και το Γκέιτσχεντ.
 
Η κυβέρνηση προσπαθεί παράλληλα να αποτρέψει ανταρσία περίπου 80 βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος που στηρίζουν τροπολογία η οποία δίνει τον τελικό λόγο για οποιοδήποτε νέο νομοθέτημα κατά του κορωνοϊού στη Βουλή των Κοινοτήτων.
 
Η τροπολογία έχει κατατεθεί από τον επικεφαλής της ισχυρής ομάδας 1922 των Συντηρητικών βουλευτών σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας επί της ανανέωσης των έκτακτων εξουσιών που έχει λάβει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.
 
Κατά τη διάρκεια της ημέρας κυβερνητικά στελέχη θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους των βουλευτών, οι οποίοι θεωρούν πως η πλέον η χώρα «κυβερνάται με διατάγματα» και πως τα μέτρα κατά του κορωνοϊού «περιορίζουν τις ατομικές ελευθερίες».
 
Εν τω μεταξύ, το νοσοκομείο Royal Glamorgan στο Λιάντρισαντ της Ουαλίας έγινε το πρώτο νοσοκομείο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που ανακοίνωσε ότι υποχρεώνεται να περιορίσει προσωρινά κάποιες υπηρεσίες που παρέχει λόγω έξαρσης του κορωνοϊού.
 
Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 82 επιβεβαιωμένοι φορείς του ιού, με αποτέλεσμα να έχει αποφασιστεί μεταξύ άλλων η αναστολή προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων από σήμερα το απόγευμα.
 
Εξάλλου, η αντικαρκινική οργάνωση αρωγής Breast Cancer Now ανακοίνωσε ότι 986.000 γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο είδαν τα ραντεβού τους για μαστογραφία στο δημόσιο σύστημα υγείας να ακυρώνονται λόγω κορωνοϊού. Η οργάνωση υπολογίζει ότι 8.600 γυναίκες στη χώρα ζουν με όγκο στο στήθος που δεν έχει εντοπιστεί.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα