Παρασκευή 30 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ο Πρόεδρος της κατοχικής Τουρκίας ζητά να τερματιστεί η… αρμενική «κατοχή»

  28/09/2020 17:49
Ο Πρόεδρος της κατοχικής Τουρκίας ζητά να τερματιστεί η… αρμενική «κατοχή»

Ο Πρόεδρος της κατοχικής Τουρκίας ζητά να τερματιστεί η… αρμενική «κατοχή»

  28/09/2020 17:49
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα να τερματιστεί η αρμενική "κατοχή" του Ναγκόρνο Καραμπάχ ώστε να σταματήσουν οι φονικές μάχες μεταξύ των υποστηριζόμενων αυτονομιστών από την Αρμενία και των αζερικών δυνάμεων.
 
"Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτή η κρίση που ξεκίνησε με την κατοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μόλις η Αρμενία εγκαταλείψει το έδαφος που έχει καταλάβει, η περιοχή θα ξαναβρεί την ειρήνη και την αρμονία", δήλωσε σε ομιλία του ο Ερντογάν, του οποίου η χώρα είναι ο κύριος υποστηρικτής του Αζερμπαϊτζάν σε αυτήν τη σύγκρουση. "Οποιοδήποτε άλλο αίτημα ή πρόταση δεν θα ήταν μόνο άδικο και παράνομο, αλλά θα συνέχιζε να είναι ένα κακό μάθημα για την Αρμενία", πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μήνυμα στην Τουρκία από Ε.Ε.-Απαράδεκτη η ανάμειξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
 
Η Τουρκία θεωρεί ότι η Αρμενία "έχει υπό κατοχή" το Ναγκόρνο Καραμπάχ μέσω εχθρικών στο Μπακού αυτονομιστών που αυτοανακήρυξαν εκεί μια δημοκρατία το 1991 μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.
 
Ο Ερντογάν είπε ότι η ομάδα του Μινσκ --υπό τη Ρωσία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που διαμεσολαβεί μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν -- απέτυχε να επιλύσει το θέμα για σχεδόν 30 χρόνια.
 
Το Αζερμπαϊτζάν "έπρεπε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του είτε του αρέσει είτε όχι", δήλωσε ο Ερντογάν. "Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της αδελφής και φίλης χώρας που είναι το Αζερμπαϊτζάν με όλη μας την καρδιά και με κάθε τρόπο", συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας την ισχυρή υποστήριξη της χώρας του στο Μπακού από την αρχή αυτής της κρίσης.
 
Δεν ανέφερε άμεσα εάν η Τουρκία παίζει επί του παρόντος ενεργό ρόλο στη σύγκρουση, όπως είπε η Αρμενία.
 
Πηγή: ΑΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας