Τρίτη 20 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Η σοκαριστική διαφήμιση για το πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

  25/09/2020 13:35
ΒΙΝΤΕΟ: Η σοκαριστική διαφήμιση για το πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

ΒΙΝΤΕΟ: Η σοκαριστική διαφήμιση για το πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

  25/09/2020 13:35

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για μια διαφήμιση κατά του κορωνοϊού στην Σκωτία με πολλούς να την κατηγορούν πως διαδίδει τον φόβο.

Η σκληρή διαφήμιση, που ολοκληρώνεται με ένα soundtrack ταινίας τρόμου, δείχνει μια νεαρή γυναίκα να μολύνει την κουζίνα του παππού της με πράσινη γλίτσα καθώς του ετοιμάζει μια κούπα τσάι.

Το ψυχρό βίντεο στοχεύει να προειδοποιήσει τους θεατές πόσο εύκολα μπορεί να εξαπλωθεί ο ιός χρησιμοποιώντας την βρώμικη πράσινη γλίτσα ως γραφικό οπτικό βοήθημα και κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση της Σκωτίας σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει το κοινό για την τήρηση των περιορισμών. Ωστόσο, μετά την κυκλοφορία του βίντεο, οι θεατές κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κριτικάρουν την διαφήμιση, με κάποιον να την αποκαλεί «φρικτή και αναποτελεσματική».

Για τρομοκρατία κάνουν λόγο οι θεατές
Ωστόσο, μετά την κυκλοφορία της διαφήμισης, ένας θεατής έγραψε: «Μοιάζει σαν να έπαιξαν τα παιδιά μου μόλις 10 λεπτά με τις μπογιές» ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Έχετε ιδέα την ζημιά που θα μπορούσε να κάνει εάν το δει αυτό ένα παιδί, ένα παιδί που ακολουθεί τις οδηγίες σας και δεν χρειάζεται να τρομοκρατηθεί για συμμόρφωση. Καταλαβαίνω ότι θέλετε να καταλάβει ο κόσμος τις οδηγίες, αλλά αυτό θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό».

Ένας τρίτος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Μπράβο σας που καταφέρατε να μετατρέψετε την αγάπη για την οικογένεια σε κάτι τρομακτικό και αηδιαστικό» ενώ ένας ακόμη ανέφερε: «Δεν είναι αυτό το τρομερό άγχος του φόβου;».

Τι απαντά η κυβέρνηση της Σκωτίας
Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σκωτίας δήλωσε: «Αυτή η σκληρή εκστρατεία, που στοχεύει συγκεκριμένα σε άτομα ηλικίας 18-44 ετών, αποδείχθηκε αποτελεσματική στην έρευνα και υπογραμμίζει τους κινδύνους της απροσδόκητης εξάπλωσης του κορωνοϊού σε αυτούς που αγαπάμε. Η σημασία αυτού του μηνύματος απαιτούσε μια πιο τολμηρή προσέγγιση και δοκιμάστηκε από επαγγελματίες για να είναι αποτελεσματική σε όλη την δημιουργία της».

Κι όλα αυτά, μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που δήλωσε ότι φταίει το βρετανικό κοινό για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού κατά το τηλεοπτικό του διάγγελμα αυτή την εβδομάδα. Ο Μπόρις Τζόνσον κατηγόρησε την αύξηση των κρουσμάτων σε άτομα που παραβιάζουν τους κανόνες και ανακοίνωσε την εφαρμογή νέων περιορισμών σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση.

Η Βρετανία κατέγραψε 6.178 νέα κρούσματα κορωνοϊού χθες, με τα κυβερνητικά στοιχεία να δείχνουν ότι το ξέσπασμα έχει αυξηθεί κατά 37% σε διάστημα μιας εβδομάδας ενώ και η Γαλλία αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας με δεκάδες εκατοντάδες κρούσματα να ανακοινώνονται καθημερινά.

Πηγή: iefimerida.gr 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας