Πέμπτη 29 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου ξεκινά στρατιωτική θητεία

  18/09/2020 21:25
Η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου ξεκινά στρατιωτική θητεία

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου ξεκινά στρατιωτική θητεία

  18/09/2020 21:25
Οι περισσότερες πριγκίπισσες των βασιλικών οίκων της Ευρώπης ζουν μέσα στην απόλυτη πολυτέλεια, όχι όμως η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου. Η 18χρονη διάδοχος του θρόνου έχει ανταλλάξει τα βασιλικά της ρούχα με μια στολή καμουφλάζ και ξεκίνησε στρατιωτική εκπαίδευση. Η Βελγίδα γαλαζοαίματη προτιμά να σέρνεται μέσα στις λάσπες παρά να ασκεί τα ευγενή βασιλικά της καθήκοντα.
 
Η πριγκίπισσα Ελισάβετ ακολουθεί το παράδειγμα του βασιλιά Φιλίππου. Άγνωστες εικόνες φτάνουν από το στρατόπεδο του Έλσενμπορ στο Μπούτγκενμπαχ: Η κληρονόμος του θρόνου κάνει στρατιωτικές ασκήσεις ανάμεσα σε όπλα και πολλά καμουφλάζ.
 
Τον Μάιο του 2020, τα βασιλικά ανάκτορα του Βελγίου ανακοίνωσαν ότι η δούκισσα της Βραβάντης θα εγγραφεί στη βασιλική στρατιωτική ακαδημία. Ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της, του βασιλιά Φιλίππου, ο οποίος φοίτησε στην Ακαδημία από το 1978 έως το 1981. Αμ΄ έπος αμ΄ έργον λοιπόν!
 
Η 18χρονη πέρασε από την αυστηρή διαδικασία επιλογής, η οποία περιλαμβάνει εξετάσεις στα μαθηματικά, τα γαλλικά και τα ολλανδικά, σωματικά και ψυχολογικά τεστ αξιολόγησης. Τώρα αυτή και περίπου 150 συμφοιτητές της ξεκίνησαν την εκπαίδευση σε διάφορους τομείς σταθμούς της θητείας τους, στην αεροπορία, το ναυτικό και τον υγειονομικό τομέα. 
 
Πηγή: ΑΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας