Κυριακή 25 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επεκτείνονται τα κατά τόπους μέτρα κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία

  18/09/2020 15:55
Επεκτείνονται τα κατά τόπους μέτρα κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία

Επεκτείνονται τα κατά τόπους μέτρα κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία

  18/09/2020 15:55
Περιοχές της βορειοδυτικής Αγγλίας, του δυτικού Γιόρκσιρ και της κεντρικής Αγγλίας θα υπάγονται από την Τρίτη σε αυξημένους περιορισμούς λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Στην κομητεία Λάνκασιρ, πλην της πόλης του Μπλάκπουλ, στην περιοχή του Μέρσεϊσαϊντ, στο Γουόρινγκτον και στο Χόλτον θα απαγορεύονται μεταξύ άλλων οι συναντήσεις μεταξύ μελών διαφορετικών νοικοκυριών και τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στις 10 τη νύχτα.

Τα ίδια μέτρα ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας, επηρεάζοντας περίπου 2 εκατομμύρια πολίτες.

Υπολογίζεται ότι πλέον πάνω από ένας στους έξι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ζει σε περιοχή όπου εφαρμόζονται αυξημένα περιοριστικά μέτρα λόγω COVID-19.

Την ίδια ώρα, η εβδομαδιαία δειγματοληπτική έρευνα από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υπολογίζει ότι την πρώτη πλήρη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου υπήρχαν κατά μέσο ημερήσιο όρο 6.000 νέα κρούσματα του ιού στην Αγγλία.

Πρόκειται για σχεδόν διπλασιασμό κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και για το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης κρουσμάτων από το Μάιο.

Στα επιμέρους στοιχεία η πιο μεγάλη αυξητική τάση καταγράφεται στη ΒΔ Αγγλία και στο Λονδίνο, όπου ο δήμαρχος Σαντίκ Καν ανακοίνωσε πως ακυρώνεται το ετήσιο σόου πυροτεχνημάτων τη νύχτα της αλλαγής του έτους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας