Πάνω από 260.000 τα νέα κρούσμα κορωνοϊού παγκοσμίως σε ένα 24ωρο

Περίπου 268.000 νέα κρούσματα του ιού Covid 19 καταγράφηκαν παγκοσμίως το τελευταίο 24ωρο με τον συνολικό αριθμό όσων έχουν νοσήσει μέχρι σήμερα να φτάνει τα  20.522.191.
 
Σύμφωνα με το Worldometer, οι θάνατοι φτάνουν τις 745.927 την ώρα που ο αριθμός των ατόμων με ίαση έφτασε τα 13.441.913. Οι ασθενείς με την νόσο φτάνουν τους 6.334.351. Από αυτούς το 99% έχει νοσήσει ελαφρά και το 1% βρίσκεται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλους τουλάχιστον 1.413 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο να φθάνει τους τουλάχιστον 164.592 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 52.751 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει ως αυτό το στάδιο τα 5,16 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Νωρίτερα χθες, στην κομητεία του Λος Άντζελες, την πολυπληθέστερη των ΗΠΑ (10+ εκατ. κάτοικοι) ξεπεράστηκε το "τραγικό ορόσημο" των 5.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με 63 το προηγούμενο 24ωρο, ενώ το ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 1.440 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.274 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 52.160 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο πίσω μόνο από τις ΗΠΑ έφθασε ως εδώ τους 103.026 νεκρούς επί συνόλου 3.109.630 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ξεπεράστηκε - για πρώτη φορά - το όριο των 1.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Επιβεβαιώθηκαν 1.138 περιπτώσεις μόλυνσης σε μια μέρα, με το σύνολο των κρουσμάτων να φθάνει τα 27.938, ανέφερε ο Υπουργός Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο Χόρχε Ροδρίγκες. Η Βενεζουέλα επισήμως έχει καταγράψει 238 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 μέχρι τώρα. Η χώρα, αντιμέτωπη με επιτάχυνση της εξάπλωσης του ιού, καταμετρούσε ως πριν από εννέα ημέρες λιγότερα από 20.000 κρούσματα.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας αμφισβητείται από την αντιπολίτευση και μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW), καθώς όπως εκτιμούν είναι μάλλον πολύ κατώτερος από την πραγματικότητα στη χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων, που παραμένει βυθισμένη σε οικονομική και πολιτική κρίση.

Στην Κολομβία ξεπεράστηκε το όριο των 400.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό χθες Τρίτη, την ώρα που οι θάνατοι όδευαν προς το επίπεδο των 13.500 και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην πρωτεύουσα Μπογοτά παρέμεναν πολύ κοντά στην πληρότητα. Στη χώρα των Άνδεων έχουν πλέον επιβεβαιωθεί 410.453 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν φθάσει τους 13.475. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών περιπτώσεων ανέρχεται σε 165.698. Οι ΜΕΘ στην Μπογοτά είναι κατειλημμένες κατά 89%, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Η πρωτεύουσα της Κολομβίας είναι η κυριότερη εστία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, με σχεδόν το ένα τρίτο των επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αργεντινή ξεπέρασε τους 5.000 νεκρούς, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας χθες Τρίτη, την ώρα που οι μολύνσεις αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες, ωθώντας πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη το κράτος της Λατινικής Αμερικής, παρά το πολύμηνο lockdown και την υποσχόμενη αρχή των μέτρων. Στην Αργεντινή επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα από την 20ή Μαρτίου, ωστόσο οι αρχές τα είχαν χαλαρώσει σε αρκετές περιοχές της χώρας σε αυτή ακριβώς την απόφαση αποδίδεται η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης.

Η χώρα κατέγραψε 7.043 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Τρίτη, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 260.911 και την Αργεντινή να ξεπερνάει έτσι την Ιταλία στην κατάταξη. Τα πιο πρόσφατα κυβερνητικά δεδομένα καταγράφουν ότι στην COVID-19 έχουν υποκύψει ως εδώ 5.004 άνθρωποι. Η πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και τα περίχωρά τους τελούν υπό αυστηρό περιορισμό, όμως παρά την καραντίνα αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Η Βικτόρια, η πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα τον πιο βαρύ απολογισμό της αφότου ενέσκηψε η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα, με 21 θανάτους εξαιτίας COVID-19 και 410 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες. Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του οξέος συνδρόμου του αναπνευστικού και των επιπλοκών που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στην πολιτεία που έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας στην Αυστραλία είχε καταγραφεί τα προηγούμενα δύο εικοσιτετράωρα, την Τρίτη και τη Δευτέρα, και ήταν 19.

Τα γηροκομεία σε όλη τη Νότια Ζηλανδία τέθηκαν υπό περιορισμό σήμερα, μετά την επανεμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα έπειτα από 102 ημέρες, ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναβολής των βουλευτικών εκλογών που προγραμματίζεται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο αν η κατάσταση επιδεινωθεί. "Λογαριάζω πόσο δύσκολο θα είναι για εκείνους που έχουν αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτά τα ιδρύματα, αλλά αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να τα προστατεύσουμε και να τα φροντίσουμε", εξήγησε η ίδια. Υπογράμμισε πως αυτό που θέλει να αποφευχθεί οπωσδήποτε είναι τα γηροκομεία να μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης.

Χθες Τρίτη η Αρντέρν έδωσε εντολή να επανεπιβληθούν τα περιοριστικά μέτρα για τρεις ημέρες από σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα 03:00 ώρα Κύπρου) στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας της, το Όκλαντ, μετά τον εντοπισμό, για πρώτη φορά έπειτα από εκατόν δύο ημέρες, κρουσμάτων μετάδοσης του SARS-CoV-2 στην κοινότητα. Η επικεφαλής της νεοζηλανδικής κυβέρνησης, η αποτελεσματικότητα της πολιτικής της οποίας στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού έχει επαινεθεί σε διεθνές επίπεδο, έκανε την ανακοίνωση αυτή αφού επιβεβαιώθηκαν τέσσερα κρούσματα μόλυνσης στο Όκλαντ. Πρόκειται για τέσσερα μέλη της ίδια οικογένειας. Το πώς μολύνθηκαν είναι προς το παρόν άγνωστο.

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν εννέα νέοι θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 1.871 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έχει πλέον φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 622 νεκρούς επί συνόλου 86.593 μολύνσεων. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε σε 25.889. Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε από τους 388 σε 375. Οι άνθρωποι που έχουν ιαθεί αυξήθηκαν κατά 1.082 στους 60.080.

Ακόμη έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκαν 1.226 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης ως εδώ ανέρχεται σε 9.207 νεκρούς επί συνόλου 218.519 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά το Ινστιτούτο, που είναι ειδικευμένο στα λοιμώδη νοσήματα.

Το Υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 25 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων 16 ήταν "εισαγόμενα" - άνθρωποι που επαληθεύτηκε πως προσβλήθηκαν αφού ταξίδεψαν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό - και τα υπόλοιπα 9 περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης, που διαγνώστηκαν όλες στην επαρχία Σιντζιάνγκ. Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Δειτε Επισης

Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Microsoft: Ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Επίθεση της Χεζμπολάχ με πυραύλους και drone στο βόρειο Ισραήλ-Τραυματίστηκαν 14 στρατιώτες
Χαμάς: Θεωρούμε πολύτιμη τη στάση του αδελφού Ταγίπ Ερντογάν
Στην Ιταλία συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 για πιθανές κυρώσεις στο Ιράν
Σεισμός 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε δυτικά τμήματα της Ιαπωνίας
Φον ντερ Λάιεν: Είναι καιρός για ευρωπαϊκή αφύπνιση για την άμυνα και την ασφάλεια
Κάμερον: Οποιαδήποτε απάντηση από το Ισραήλ στο Ιράν θα πρέπει να είναι περιορισμένης κλίμακας