ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικοί στις ΗΠΑ φόρεσαν χειροπέδες σε 8χρονο αγόρι ΑμεΑ

Φαίνεται πως μάλλον έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο οι αστυνομικοί στις ΗΠΑ, που φόρεσαν χειροπέδες σε 8χρονο αγόρι, γιατί χτύπησε δασκάλα!.

Το περιστατικό συνέβη πριν δύο περίπου χρόνια στο Κι Γουέστ της Φλόριντα και αν δεν ήταν για συνετισμό του παιδιού, είναι τουλάχιστον αδιανόητο και έχει προκαλέσει σοκ στις ΗΠΑ.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και είναι τραβηγμένο από κάμερα προσαρμοσμένη στη στολή ενός εκ των αστυνομικών, το οκτάχρονο αγόρι φαίνεται να κλαίει μέσα στο δημοτικό σχολείο του και του λένε ότι θα πάει φυλακή. Δόθηκε δε στη δημοσιότητα το βίντεο από τον δικηγόρο Μπεν Κραμπ, που εκπροσωπεί τις οικογένειες του Τζορτζ Φλόιντ κι άλλων μαύρων, θυμάτων της αστυνομικής βίας.

Στην ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε: «Απίστευτο! Η αστυνομία του Κι Γουεστ εφήρμοσε “τακτικές εκφοβισμού” σ’ ένα 8χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες. To παιδί έχει ύψος μόλις 1.06 εκατοστά και ζυγίζει μόλις 29 κιλά, αλλά εκείνοι σκέφτηκαν ότι ήταν σωστό να του βάλουν χειροπέδες και να τον πάνε σε κρατητήριο ενηλίκων! Ήταν τόσο μικρός που του γλιστρούσαν οι χειροπέδες από τους καρπούς!». Είπε δε πως θα καταθέσει αγωγή κατά δύο αστυνομικών.

Ο εκφοβισμός στοχεύει στο να αποτρέψει ανήλικους να κάνουν εγκλήματα με τον εγκλεισμό τους για σύντομο διάστημα σε κρατητήρια ενηλίκων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το αγόρι δεν εστάλη σε τέτοιο κρατητήριο, αλλά οι αστυνομικοί το απείλησαν ότι θα το βάλουν φυλακή.

Σύμφωνα με την έκθεση του περιστατικού η δασκάλα είπε ότι το αγόρι δεν καθόταν σωστά στον πάγκο της καφετέριας και παρά τις υποδείξεις της δεν συμμορφώθηκε και του ζήτησε τότε να καθίσει δίπλα της. Το παιδί αρνήθηκε και της είπε: «Μην με ακουμπάς». Εκείνη του ζήτησε να τη συνοδεύσει στο γραφείο του διευθυντή, αλλά το αγόρι την απείλησε και τη χτύπησε στο στήθος.

Πηγή: Gazzeta.gr

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση